Μητσοτάκης: Δεσμεύομαι προσωπικά για μείωση ΕΝΦΙΑ και φόρου στο εισόδημα

Μητσοτάκης: Δεσμεύομαι προσωπικά για μείωση ΕΝΦΙΑ και φόρου στο εισόδημα

1 στα 2 πρόσωπα στα νέα ψηφοδέλτια της ΝΔ θα είναι καινούρια

«Αδιαπραγμάτευτη προσωπική δέσμευση» του χαρακτήρισε τη μείωση των φόρων ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγειλε σείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και του φόρου εισοδήματος από 29% σε 20% σε δύο χρόνια.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρει πως το σχέδιο της ΝΔ έχει στο επίκεντρο τον πολίτη και ειδικά τους αδύναμους Έλληνες και την μεσαία τάξη.

Σχετικά με τις μειώσεις φόρων τόνισε πως αποτελεί μια από τις άμεσες κινήσεις που θα κάνει η Νέα Δημοκρατία μόλις αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας και πως αυτές θα είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια, η μείωση της φορολογίας εισοδήματος για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% επίσης σε δύο χρόνια, μείωση του φόρου στα μερίσματα και αύξηση του ορίου για υποβολή Φ.Π.Α. στις 25.000 ευρώ.

Ερωτηθείς για το αν θα αποδεχθούν οι δανειστές τη μείωση της φορολογίας ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως «αν εμείς παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με μείωση φόρων, μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στην οικονομία, ταχύτερες και περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις, θα καταλάβουν όλοι ότι η χώρα έχει μια αξιόπιστη και αποφασισμένη κυβέρνηση. Και εκτιμώ ότι έτσι θα πείσουμε τους δανειστές μας».

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα επιδιώξει, εκτός από την απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, να οικοδομήσει την  ευρύτερη δυνατή συναίνεση ώστε ο νέος φορολογικός νόμος να μην αλλάξει για τουλάχιστον μία πενταετία.

Επιπλέον είπε πως θα προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές στα επόμενα ψηφοδέλτια με πάνω από 1 στα 2 πρόσωπα που συμμετέχουν να είναι καινούρια.