Γαβρόγλου: Ίδρυση νέου τμήματος στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Γαβρόγλου: Ίδρυση νέου τμήματος στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Τον Ιανουάριο αναμένεται να οριστεί η διοικούσα επιτροπή του πανεπιστημίου

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συζητήσεις για το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, που θα προκύψει από τη συγχώνευση των ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιά. Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να λειτουργήσει από την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά (2018-19) και τα τμήματα και οι σχολές του να περιληφθούν στο μηχανογραφικό δελτίο του 2018.

Τον Ιανουάριο αναμένεται να οριστεί η διοικούσα επιτροπή του πανεπιστημίου, η οποία θα ολοκληρώσει τις διαδικασίες της μεταβατικής περιόδου.

Για τους ήδη φοιτούντες στα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά θα δοθεί με μεταβατικές διατάξεις η δυνατότητα να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα.

Χθες, Τετάρτη, έγινε η δεύτερη συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου με τους Προέδρους των Τμημάτων του ΑΤΕΙ Αθήνας, Αισθητικής και Κοσμητολογίας, Ακτινολογίας και Ακτινοθεραπείας , Ιατρικών Εργαστηρίων, Οδοντικής Τεχνολογίας και Οπτικής - Οπτομετρίας και στη συνέχεια με τους εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων τους.

Έγινε διεξοδική συζήτηση πάνω στην πρόταση του Υπουργείου σχετικά με τη δυνατότητα ίδρυσης Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Υπήρξε ευρεία συμφωνία ότι είναι δυνατή η διαμόρφωση προγράμματος σπουδών και άρα αρχίζει η συγκρότηση του Τμήματος. Επιπλέον συμφωνήθηκε η αναγραφή των κατευθύνσεων στο πτυχίο και η πλήρης κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων.