Εκπλήξεις για Κίνημα Αλλαγής και ΑΝΕΛ φέρνει η τελευταία δημοσκόπηση

Εκπλήξεις για Κίνημα Αλλαγής και ΑΝΕΛ φέρνει η τελευταία δημοσκόπηση

Προβάδισμα 9,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ έχει η ΝΔ

Εκπλήξεις για το νέο κόμμα της κεντροαριστεράς, το Κίνημα Αλλαγής, αλλά και για τον κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ φέρνει η νέα δημοσκόπηση της MRB. Σύμφωνα με το γκάλοπ, η ΝΔ έχει προβάδισμα 9,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το Κίνημα Αλλαγής κατατάσσεται στην τρίτη θέση με διψήφιο ποσοστό.

Το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων βρίσκεται κάτω από το όριο του 3%, δηλαδή εκτός Βουλής.

Οι εξαμηνιαίες τάσεις της MRB σε πανελλαδική έρευνα που έγινε με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων από την 1η έως την 8η Δεκεμβρίου δείχνουν για την πρόθεση ψήφου ότι η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 30,7%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,3% και έπεται το Κίνημα Αλλαγής με 10,1%.

Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 6,8%, το ΚΚΕ 6,5% ενώ Ένωση Κεντρώων και ΑΝΕΛ λαμβάνουν κάτω από 3%. Επισημαίνεται ότι η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 12,8%.

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται με συντριπτική διαφορά (55,6%) έναντι 17,4% του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στο ερώτημα πότε θα θέλατε να προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές, σχεδόν 1 στους 2 ζητά να προκηρυχθούν άμεσα ή πρόωρα.

Πιο αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου η δημοσκόπηση καταγράφει ποσοστό 30,7% για τη ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 21,3%. Ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής 10,1%, Χρυσή Αυγή 6,8%, ΚΚΕ 6,5%, Ένωση Κεντρώων 2,8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,2%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 2,1%, Πλεύση Ελευθερίας 1,5% και Λαϊκή Ενότητα 1%.

«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,2% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 12,8%. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: 3,3% Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ και 9,5% Λευκό-Άκυρο-Αποχή.

Παρακαλούμε περιμένετε ...