Τσίπρας: Να ακούσουν όλοι το μήνυμα που στέλνουμε για τον πλανήτη

Τσίπρας: Να ακούσουν όλοι το μήνυμα που στέλνουμε για τον πλανήτη

Το μήνυμά του Αλέξη Τσίπρα από το Παρίσι

Τη δέσμευσή τους στη μεγάλη προσπάθεια της αντιμετώπισης του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, της προστασίας του πλανήτη και της δημιουργίας προοπτικής για τις επόμενες γενιές, επαναβεβαίωσαν οι ηγέτες και εκπρόσωποι κυβερνήσεων από όλον τον πλανήτη, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη διεθνή διάσκεψη για το Κλίμα, στο Παρίσι.

«Αυτή τη μεγάλη δέσμευση επαναβεβαιώσαμε σήμερα και στείλαμε από κοινού ένα πολύ σημαντικό μήνυμα κι ας ευχηθούμε να το ακούσουν όλοι, γιατί σε αυτή την προσπάθεια όχι μόνο κανείς δεν περισσεύει αλλά είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να συμβάλουμε», τόνισε.

«Οι ευρωπαϊκές χώρες, και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η ατμομηχανή για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να προστατεύσουμε τον πλανήτη, να προστατεύσουμε τις επόμενες γενιές από την κλιματική αλλαγή» δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους.

«Δυστυχώς δεν ακολούθησαν οι ΗΠΑ, όμως πιστεύω ότι σε αυτήν την κοινή προσπάθεια, που αφορά τη δέσμευσή μας απέναντι στις επόμενες γενιές δεν περισσεύει κανείς. Και δεν είναι ποτέ αργά όλοι να αναθεωρήσουν τις θέσεις τους και τις πράξεις τους, προκειμένου όλοι μαζί να δεσμευθούμε ότι θα προστατεύσουμε το μέλλον αυτού του πλανήτη, θα προστατεύσουμε το μέλλον των επόμενων γενεών» ανέφερε ο πρωθυπουργός

Νωρίτερα, με ανάρτηση του στο Twitter, ο πρωθυπουργός ανέφερε:

«Στο Παρίσι για τη Διεθνή Σύνοδο για το κλίμα. Στηρίζουμε έμπρακτα τις παγκόσμιες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Η Ελλάδα έχει δεσμευθεί και βρίσκεται εντός στόχων για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. #OnePlanetSummit».