Με την ηγεσία της Αλ Φατάχ στην Ελλάδα συναντήθηκε ο Λαφαζάνης

Με την ηγεσία της Αλ Φατάχ στην Ελλάδα συναντήθηκε ο Λαφαζάνης

«Η απόφαση Τραμπ ανάβει τις φλόγες του πολέμου σε όλη τη Μέση Ανατολή»

Με την ηγεσία της Αλ Φατάχ στην Ελλάδα, συναντήθηκε σήμερα ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Στο επίκεντρο της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν και στελέχη του κόμματος, ήταν οι τελευταίες εξελίξεις μετά «την επικίνδυνη απόφαση Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, «ανάβοντας τις φλόγες του πολέμου σε όλη τη Μέση Ανατολή».

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε λόγο για ιδιαίτερα σημαντική, ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση και δήλωσε την αμέριστη αγωνιστική αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον παλαιστινιακό λαό.

«Καταδικάζουμε την απόφαση Τραμπ για αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του κράτους του Ισραήλ. Η απόφαση Τραμπ ανάβει τις φλόγες του πολέμου σε όλη τη Μέση Ανατολή. Καταδικάζουμε τη θηριωδία του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων» είπε ο γραμματέας της ΛΑΕ.

Παράλληλα κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τα υπόλοιπα κόμματα να σταματήσουν να παίζουν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει κάθε είδους στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ και να ακυρώσει κάθε είδους στρατιωτική συμφωνία, φανερή ή κρυφή, με τα γεράκια και τους σιωνιστές του Ισραήλ. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο που έχει αποδεχθεί το ελληνικό Κοινοβούλιο, να αναγνωρίσει ευθέως εδώ και τώρα, το παλαιστινιακό κράτος» υπογράμμισε ο κ. Λαφαζάνης σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από την πλευρά του ο Χασάν Κούντσι, μέλος της αντιπροσωπείας της Αλ Φατάχ στην Αθήνα, ευχαρίστησε τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, για τη στήριξη και την αλληλεγγύη. Επίσης ευχαρίστησε για τη συμπαράσταση όλο τον ελληνικό λαό, ενώ τόνισε: «Η απόφαση Τραμπ είναι απάνθρωπη. Η νίκη ανήκει στους Παλαιστίνιους».