Γεννηματά: Δεινό πλήγμα για τις ελληνικές θέσεις από την επίσκεψη Ερντογάν

Γεννηματά: Δεινό πλήγμα για τις ελληνικές θέσεις από την επίσκεψη Ερντογάν

Για φιάσκο που προκαλείται από τους κυβερνητικούς ερασιτεχνισμούς έκανε λόγο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα δεν οδήγησε σε κανένα θετικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα, αλλά απεναντίας τα ελληνικά συμφέροντα και οι εθνικές θέσεις υπέστησαν δεινό πλήγμα, υποστήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, μιλώντας σε συγκέντρωση οικονομολόγων.

«Οι απροκάλυπτα αναθεωρητικές τοποθετήσεις Ερντογάν, η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης, η ανάδειξη ανύπαρκτων μειονοτικών θεμάτων όχι μόνο δεν συνέβαλαν στη βελτίωση   των ελληνοτουρκικών σχέσεων - όπως θα θέλαμε και για την οποία η παράταξή μας εργάζεται -  αλλά το αντίθετο, τις οδήγησαν πολλά βήματα πίσω», εκτίμησε η κ. Γεννηματά, σχολιάζοντας ότι «η ανύπαρκτη προετοιμασία της επίσκεψης [και το κακό της timing] από πλευράς κυβέρνησης έβλαψε καίρια τα ελληνικά συμφέροντα».

«Για μια ακόμη φορά μετά το μεγαλειώδες φιάσκο της επίσκεψης Τσίπρα στις ΗΠΑ έχουμε ένα νέο φιάσκο που προκαλείται από τους κυβερνητικούς ερασιτεχνισμούς, που δυστυχώς όμως έχει βαθύτατα ζημιογόνες συνέπειες για τα πάγια και διαχρονικά συμφέροντα της χώρας μας», ανέφερε ακόμα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.