ΥΠΕΞ: Επιπόλαια προκάτ κριτική από κόμματα και ΜΜΕ για την επίσκεψη Ερντογάν

ΥΠΕΞ: Επιπόλαια προκάτ κριτική από κόμματα και ΜΜΕ για την επίσκεψη Ερντογάν

Εποικοδομητικό κλίμα κυριάρχησε κατά τις διαβουλεύσεις με την τουρκική πλευρά, σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών

Για «προκατασκευασμένη κριτική» που βλάπτει τη χώρα και προσβάλλει τους διπλωμάτες που εργάστηκαν για την επιτυχία της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα κατηγορεί το υπουργείο Εξωτερικών κόμματα της αντιπολίτευσης και μερίδα του Τύπου.

«Ένα κορυφαίο γεγονός για την εξωτερική πολιτική της χώρας, όπως η σημερινή επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Τ. Ερντογάν στην Αθήνα, δεν θα έπρεπε να αποτελεί αντικείμενο μικροπολιτικής», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ, σχολιάζοντας ότι «προτού καν πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις μεταξύ του κ. Πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου καθώς και μεταξύ των Υπουργών, στελέχη της αντιπολίτευσης αλλά και μέσα του αντιπολιτευόμενου Τύπου εμφανίστηκαν να διαπιστώνουν την δήθεν αποτυχία της ιστορικής σημερινής επίσκεψης».

Το υπ. Εξωτερικών κάνει λόγο για επιπόλαια κριτική σε βάρος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, που «υποστηρίζει έναν ιδιόμορφο νέο-απομονωτισμό και ανάγει την αδράνεια και την ακινησία σε ύψιστη αρχή».

«Αυτοί οι παράγοντες δεν θέλουν να δουν το εποικοδομητικό κλίμα που κυριάρχησε κατά τις διαβουλεύσεις που έλαβαν χώρα διότι δεν θέλουν να παραδεχθούν ότι υπήρξε καλή και λεπτομερής προετοιμασία τους. Αγνοούν δε επιδεικτικά το γεγονός ότι υπήρξαν εκατέρωθεν προπαρασκευαστικές επισκέψεις και συνεννοήσεις», επισημαίνει το ΥΠΕΞ και καταλήγει: «Αυτή η προκατασκευασμένη κριτική βάλλει ευθέως όχι μόνο εναντίον της χώρας και του Υπουργείου Εξωτερικών, αλλά προσβάλλει και τους διπλωμάτες και άλλους εργαζόμενους του Υπουργείου που κατέβαλαν εργώδεις προσπάθειες για την επιτυχία της σημερινής επίσκεψης».

Παρακαλούμε περιμένετε ...