Το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης Ερντογάν σε Αθήνα και Κομοτηνή

Το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης Ερντογάν σε Αθήνα και Κομοτηνή

Στη 1.30 το μεσημέρι της Πέμπτης η συνάντηση του Τούρκου προέδρου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Με την άφιξη του στην Αθήνα, ο κ. Ερντογάν θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ακολούθως θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο. Αμέσως μετά την επίσημη υποδοχή του από τον Έλληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο και την ανάκρουση των εθνικών ύμνων,οι δύο Πρόεδροι θα έχουν στις 12 το μεσημέρι κατ' ιδίαν συνάντηση και θα ακολουθήσουν στις 12.40 διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

Στη 1.30 το μεσημέρι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η συνοδεύουσα αντιπροσωπεία θα μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Οι δύο ηγέτες θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση και στις 2:50 θα γίνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Στις 4.30 το απόγευμα ο Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στις 7.25 το βράδυ ο Ταγίπ Ερντογάν και η σύζυγός του θα βρεθούν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα παρατεθεί επίσημο δείπνο.

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017 στις 11:15 το πρωί ο Ταγίπ Ερντογάν και η σύζυγός του θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος», όπου θα τους υποδεχθεί ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Στις 12:10 ο Τούρκος πρόεδρος θα φτάσει στην Κομοτηνή, όπου θα επισκεφθεί το «Kirmahalle Cammi».

Στη 1.30 το μεσημέρι θα παρατεθεί γεύμα στο ξενοδοχείο «Chris and Eve Mansion».

Ο Τούρκος πρόεδρος και η αντιπροσωπεία του θα αναχωρήσουν από τη χώρα μας με ειδική πτήση στις 4 το απόγευμα.