Με 10 βαριά θωρακισμένα οχήματα ο Ερντογάν στην Αθήνα

Με 10 βαριά θωρακισμένα οχήματα ο Ερντογάν στην Αθήνα

Τον Τούρκο πρόεδρο θα συνοδεύουν Τούρκοι αστυνομικοί, μέλη της προσωπικής του φρουράς

Αυστηρά θα είναι τα μέτρα ασφαλείας που θα εφαρμοστούν στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του Τούρκου πρόεδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον απόηχο μάλιστα και της σύλληψης των εννέα Τούρκων που κατηγορούνται για εμπλοκή στην οργάνωση DHKP-C μετά από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Τον Τούρκο πρόεδρο θα συνοδεύουν Τούρκοι αστυνομικοί, μέλη της προσωπικής του φρουράς και θωρακισμένα αυτοκίνητα. Σε επαγρύπνηση θα βρίσκεται η ΕΛΑΣ, με χιλιάδες αστυνομικούς επί ποδός μεταξύ των οποίων και στελέχη της ΕΚΑΜ και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Διακοπές κυκλοφορίας αναμένεται να εφαρμοστούν στα σημεία από όπου θα διέρχεται η αυτοκινητοπομπή.

Ο Ερντογάν φτάνει στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου. Ήδη στην Αθήνα φτάνουν τμηματικά μέλη της φρουράς του τούρκου προέδρου προκειμένου να καταστρωθεί, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, το σχέδιο περιφρούρησης του τούρκου ηγέτη, κατά το διάστημα της παραμονής του στην πόλη αλλά και στη συνέχεια της περιοδείας του στη Θράκη.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας θα μετακινείται, αυτός και η συνοδεία του, με δέκα βαριά θωρακισμένα οχήματα.

Το πρόγραμμα του Ερντογάν στην Ελλάδα

Ο Ερντογάν θα φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, περί τις 10:30, και ακολούθως θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα υπάρξει επίσημη υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Θα ακολουθήσει συνάντηση των δύο Προέδρων και διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

Περί τις 13:00 ο κ. Ερντογάν θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών και κατόπιν δηλώσεις των δύο ηγετών προς τα ΜΜΕ.

Στις 19:30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Παυλόπουλος, θα παραθέσει επίσημο δείπνο στον τούρκο ομόλογό του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου o Ερντογάν θα επισκεφτεί την Κομοτηνή.