Υπ. Άμυνας: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θέτουν σε κίνδυνο τη χώρα με όσα λένε

Υπ. Άμυνας: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θέτουν σε κίνδυνο τη χώρα με όσα λένε

Τι απαντά το υπουργείο Άμυνας σχετικά με την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία

«Επαναλαμβάνουμε για τελευταία φορά. Πρόκειται για διακρατική συμφωνία που αφορά 300.000 βλήματα», τονίζει το υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωση-απάντηση προς τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

«Από εκεί και πέρα, όλοι αυτοί οι αναπόδεικτοι, ανεύθυνοι, παραληρηματικοί ισχυρισμοί της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, καθ’ υπόδειξη συγκεκριμένων εκδοτικών συμφερόντων, με αναφορές ακόμη και στον ISIS, θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη χώρα», τονίζει το υπουργείο Άμυνας.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του η οποία εκδόθηκε μετά «από διερεύνηση που έγινε στη συνέχεια σχετικών δημοσιευμάτων», το ΓΕΕΘΑ ξεκαθαρίζει ότι «από το 2015 μέχρι σήμερα το μόνο στρατιωτικό υλικό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που έχει πουληθεί είναι βόμβες ΜΚ 82 της Πολεμικής Αεροπορίας, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα».

Νωρίτερα σήμερα, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, είχε κάνει την ακόλουθη δήλωση:

«Εδώ και 5 μέρες, ο κ. Τσίπρας παραμένει σιωπηλός μπροστά στις αποκαλύψεις ότι ο κ. Καμμένος κατέθεσε στη Βουλή μη γνήσια έγγραφα για το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται.

Από χθες προκύπτει, ως ενδεχόμενο, πολεμικό υλικό της Ελλάδος να έχει φτάσει παρανόμως στη Συρία και ίσως στα χέρια τρομοκρατών.

Ο κ. Τσίπρας έχει υποχρέωση να δώσει σήμερα κιόλας εξηγήσεις».