Εθνική επανεκκίνηση ζητούν οι πολίτες σύμφωνα με έρευνα της ΝΔ

Εθνική επανεκκίνηση ζητούν οι πολίτες σύμφωνα με έρευνα της ΝΔ

Τι απάντησαν για τον πατριωτισμό, την εξωτερική πολιτική και την άμυνα

Την άποψη ότι χρειάζεται μια σοβαρή προσπάθεια για μια εθνική επανεκκίνηση, καθώς η εικόνα της χώρας έχει πληγεί λόγω της παρατεταμένης κρίσης, εξέφρασαν οι 10.056 πολίτες που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας, τα οποία παρουσιάστηκαν στο 7ο προσυνέδριο του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, με θέμα τον νέο πατριωτισμό, την εξωτερική πολιτική και την άμυνα όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μέσα από τις απαντήσεις που έδωσαν οι πολίτες που συμμετείχαν στην έρευνα προκύπτουν, επίσης, τα εξής:

- Θεωρούν ότι η εξωτερική πολιτική στην Ελλάδα θα μπορούσε να ασκείται πιο αποτελεσματικά με μεγαλύτερη σοβαρότητα και αξιοπιστία στην εκπροσώπηση της χώρας καθώς και με διακομματική συναίνεση και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό.

- Αναγνωρίζουν ότι η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ωφελήσει και τις δύο πλευρές.

- Εκφράζουν, ωστόσο, τον προβληματισμό τους για τη λειτουργία της Ε.Ε. παρά τα σημαντικά οφέλη που δημιούργησε.

- Αναδεικνύουν το μεταναστευτικό και την κοινή εξωτερική & αμυντική πολιτική ως τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την Ευρώπη.

- Επιζητούν περισσότερη ενοποίηση για μια καλύτερη Ευρώπη και πιο ενεργό ρόλο της Ελλάδας στις αλλαγές αυτές.

- Πιστεύουν ότι οι δικές μας αδυναμίες οδηγούν σε επιπλέον ελέγχους για τους επιβάτες από την Ελλάδα.

- Θεωρούν ότι η παράνομη μετανάστευση αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για την ασφάλεια της Ελλάδας.

- Προτάσσουν την παροχή πιστοποίησης δεξιοτήτων κατά τη θητεία, την υποχρεωτική στράτευση στα 18 έτη και τη μείωση της θητείας για την αναβάθμιση της στρατιωτικής θητείας στην Ελλάδα.

- Τονίζουν ότι δεν πρέπει να επαναπαυθούμε στις δάφνες του παρελθόντος, αλλά να παλέψουμε για την καλύτερη προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

- Προτείνουν την παροχή κινήτρων για ιδιωτικές χορηγίες και την καλύτερη προβολή της σύγχρονης Ελληνικής δημιουργίας για τη στήριξη της πολιτιστικής παραγωγής στην Ελλάδα.