Επίθεση Νίκου Καρανίκα κατά όσων εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς

Επίθεση Νίκου Καρανίκα κατά όσων εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς

«Αριστεριστές Ρομπέν των Αστών και μεσοαστών λαμόγιων»

Με ένα post στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας σχολίασε τα όσα έγιναν την πρώτη ημέρα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Σε μαύρο φόντο, ο Νίκος Καρανίκας έγραψε:

«Αριστεριστές Ρομπέν των Αστών και μεσοαστών λαμόγιων, υπερασπίζονται σπίτι 700.000 στην Κηφισιά».

Το σπίτι των 700.000 ευρώ στο οποίο αναφέρεται ο Νίκος Καρανίκας

Με ξύλο, ύβρεις και ρίψη χημικών σε διάφορα Ειρηνοδικεία της χώρας διεξήχθησαν πλειστηριασμοί σε φυσική μορφή. Την εκκίνησή τους έκαναν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που θα διενεργούνται με το πάτημα ενός κουμπιού από την έδρα των συμβολαιογράφων.

Με ηλεκτρονική μορφή έγιναν 2 πολλαπλοί πλειστηριασμοί. O πρώτος αφορούσε 4 αποθήκες και θέσεις πάρκινγκ και ο δεύτερος μεζονέτα 360 τ.μ. με 2 θέσεις στάθμευσης.

Ο πρώτος πλειστηριασμός απέβη άγονος, όμως σύμφωνα με πληροφορίες στον δεύτερο αγοραστής, στην εμπορική τιμή του ακινήτου που είχε οριστεί στις 780.000 ευρώ, βγήκε η ίδια η επισπεύδουσα τράπεζα.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι την ερχόμενη Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου πρόκειται να γίνουν 50 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν χθες 29 πλειστηριασμοί εκ των οποίων έγιναν οι 20 και υπήρξε κατακύρωση στους 10. Η διενέργεια των πλειστηριασμών αυτών συνοδεύτηκε από άγρια επεισόδια, με συγκρούσεις των ΜΑΤ  και συγκεντρωμένων οι οποίοι επιχείρησαν να ματαιώσουν τους πλειστηριασμούς.

Η αστυνομική παρουσία ήταν έντονη και τα ΜΑΤ δεν επέτρεπαν στα μέλη του κινήματος, στις άλλες συλλογικότητες, στα μέλη του κόμματος της Λαϊκής Ενότητας και στα μέλη του ΠΑΜΕ να προσεγγίσουν τους συμβολαιογράφους.

Πλέον ενισχύεται το σενάριο οι πλειστηριασμοί να γίνονται αποκλειστικά με την ηλεκτρονική διαδικασία

Στο τέλος της ημέρας πάντως, από τους 29 πλειστηριασμούς που είχαν προσδιοριστεί για χθες Τετάρτη, τελικά ολοκληρώθηκαν οι 20, από τους οποίους κατακυρώθηκαν οι 12.