Ανδρουλάκης: Δε με είχαν ενημερώσει για το «Κίνημα Αλλαγής»

Ανδρουλάκης: Δε με είχαν ενημερώσει για το «Κίνημα Αλλαγής»

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα, είναι μια θετική εξέλιξη που μπορεί να εκφράσει το χώρο μας», εκτιμά ο ευρωβουλευτής

«Διεκδικώ να εμφανιστεί στη χώρα μια παράταξη δημοκρατική που θα λειτουργεί με όρους διαφάνειας και θα λαμβάνει αποφάσεις συλλογικά. Αυτός είναι ο αγώνας μου. Και πρέπει να είναι κοινή αγωνία όλων να δημιουργηθεί μια παράταξη που θα αγκαλιάζει τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού».

Αυτό τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο «Πρώτο Θέμα 104,6» και στους Γιώργο Κουβαρά και Κατερίνα Δούκα.

Ερωτώμενος για το όνομα «Κίνημα Αλλαγής» που θα φέρει ο ενιαίος φορέας, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε: «Δε είχα ενημέρωση εκ των προτέρων. Μετά τις ανακοινώσεις τηλεφώνησα στην κ. Γεννηματά και της είπα ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα, είναι μια θετική εξέλιξη που μπορεί να εκφράσει το χώρο μας».

Ο ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι ασφαλώς πρέπει οι αποφάσεις να λαμβάνονται συλλογικά, αλλά δεν είναι αυτό το μείζον ζήτημα. «Για μένα σημαντικό είναι μια συνεννόηση που θα διασφαλίζει τον πλουραλισμό και την εκπροσώπηση όλων. Σημαντικό είναι το πρόγραμμα ώστε το καινούργιο να είναι πράγματι καινούργιο και ο νέος φορέας να εκφράζει πράγματι μια νέα αλλαγή».

Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, στο συνέδριο θα κάνει μια εισήγηση για το πώς λειτουργούν τα ευρωπαϊκά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα: «Το συνέδριο θα είναι το βάπτισμα της παράταξης. Να γίνει ένα κόμμα βαθιά δημοκρατικό με διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα και συλλογικότητα στη λήψη αποφάσεων».

Παρακαλούμε περιμένετε ...