Δημοσκόπηση-έκπληξη για τα ποσοστά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Δημοσκόπηση-έκπληξη για τα ποσοστά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Σταθερά πρώτη η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Σταθερά πρώτη με διψήφια, αν και ελάχιστα μειωμένη, διαφορά παραμένει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει πλέον στην πρόθεση ψήφου η Δημοκρατική Συμπαράταξη, αφήνοντας πίσω της τη Χρυσή Αυγή.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 30,5% (από 31% στην αντίστοιχη έρευνα του Οκτωβρίου), έναντι 18,5% του ΣΥΡΙΖΑ (από 18%), και ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 8,5% (από 6,5%), η Χρυσή Αυγή με 7% και το ΚΚΕ με 6,5%. Τα άλλα κόμματα δεν πιάνουν το όριο του 3%.

Εξάλλου, σχεδόν οκτώ στους δέκα πολίτες πιστεύουν ότι τα πράγματα στη χώρα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, τρεις στους τέσσερις εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν θα έχει βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο έως το τέλος της θητείας της, ενώ πάνω από το 90% δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο από το κυβερνητικό έργο. Ωστόσο, το 53,8% των ερωτηθέντων δηλώνουν αντίθετοι σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και προτιμούν να ολοκληρώσει η κυβέρνηση την τετραετία.

Όσον αφορά στο κοινωνικό μέρισμα, μόνο το 22,5% των ερωτηθέντων συμφωνούν με τη διανομή του στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά, ενώ σχεδόν επτά στους δέκα πολίτες θα προτιμούσαν μία οριζόντια μείωση της φορολογίας.