Τηλεοπτική μονομαχία Φώφης Γεννηματά και Νίκου Ανδρουλάκη την Πέμπτη

Τηλεοπτική μονομαχία Φώφης Γεννηματά και Νίκου Ανδρουλάκη την Πέμπτη

Ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή

Υπάρχει συμφωνία με τη Φώφη Γεννηματά να γίνει η τηλεοπτική μονομαχία, την Πέμπτη, δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του «Πρακτορείο», ζήτησε ισχυρή πολιτική ανανέωση και όχι πολιτική αλλαγή, η οποία, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε δεν διαγράφει τίποτα.

Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για μετεκλογικές συνεργασίες, εφόσον υπάρξουν προγραμματικές συμφωνίες, τόνισε ότι δεν δέχθηκε πιέσεις για να αναβληθεί ο δεύτερος γύρος και υπογράμμισε ότι πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί και να μην είναι μια απλή συσπείρωση εκλογών.

Αναφερόμενος στη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, το χαρακτήρισε «επικοινωνιακό πυροτέχνημα» της κυβέρνησης.

Μάχη Γεννηματά και Ανδρουλάκη για 90.000 ψηφοφόρους

Οι δύο διεκδικητές της αρχηγίας της Κεντροαριστεράς επιχειρούν να αναδείξουν ότι η μεταξύ τους αναμέτρηση αφορά την ηγεσία του νέου φορέα και δεν είναι αποκλειστικά μια αναμέτρηση μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

Άλλωστε από τους 210.000 ψηφοφόρους που πήγαν στις κάλπες η Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνουν τις 120.000. Οι υπόλοιποι 90.000 επέλεξαν διαφορετικό υποψήφιο.

Σε περίπτωση που η μάχη γίνει με «χρώμα ΠΑΣΟΚ» τότε οι 90.000 ψηφοφόροι ενδέχεται να μην πάνε να ψηφίσουν, γεγονός που σημαίνει καταρχήν ότι θα θολώσει η εικόνα της μαζικής συμμετοχής. Άλλωστε μπορούν να ψηφίσουν μόνο όσοι πήγαν στον πρώτο γύρο.

Στο επιτελείο της κυρίας Γεννηματά επικρατεί κλίμα νίκης, ωστόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης εκτιμά ότι μπορεί να κάνει την ανατροπή.

Για την ώρα δεν είναι ξεκάθαρες οι συμμαχίες στον δεύτερο γύρο. Ωστόσο ακόμη και αν υπάρξει γραμμή είναι αμφίβολο αν θα την ακολουθήσουν οι ψηφοφόροι.

«Εάν η κυρία Γεννηματά είχε ποσοστό κοντά στο 50%, δεν θα συζητούσαμε να πάμε σε δεύτερο γύρο. Τώρα, όμως, πρέπει να τιμήσουμε τους συνιδρυτές, τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που περίμεναν ώρες στις ουρές για να στείλουν ένα μήνυμα: Ότι αυτή η παράταξη υπάρχει, είναι εδώ, είναι ισχυρή. Πρέπει λοιπόν να σεβαστούμε τη συμμετοχή τους», δήλωσε χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης δεν απέφυγε τις αιχμές εναντίον της Φώφης Γεννηματά. «Για εμένα στρατηγικός αντίπαλος είναι το κληρονομικό δικαίωμα στην πολιτική. Είχες μια κληρονομιά, είχε κάποιος χρήματα, γίνεσαι ισχυρότερος. Ήταν ο πατέρας σου πολιτικός; Αρα πιθανότατα να γίνεις κι εσύ πολιτικός σε σχέση με κάποιον που δεν έχει την κληρονομική ισχύ. Εγώ δεν θέλω αυτή την κοινωνία», ανέφερε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...