Ανδρουλάκης: Ο Τσίπρας βιάζει φορολογικά τη μεσαία τάξη

Ανδρουλάκης: Ο Τσίπρας βιάζει φορολογικά τη μεσαία τάξη

«Εγώ δεν πήρα δαχτυλίδι όπως εκείνος»

Για πολιτική ανανέωση έκανε λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας ταυτόχρονα για τζάκια στην πολιτική ζωή. Ο Νίκος Ανδρουλάκης άφησε πίσω του τις εκλογές της Κυριακής για το νέο φορέα, και έδωσε την έναρξη για την αναμέτρησή του με τη Φώφη Γεννηματά στο β’ γύρο της αναμέτρησης την επόμενη Κυριακή.

Σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ ο κ. Ανδρουλάκης διευκρίνισε ότι ο β’ γύρος θα γίνει, καθώς η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν συγκέντρωσε το 50%. «Πρέπει να τιμήσουμε τους πολίτες που έδωσαν μήνυμα ότι η παράταξη υπάρχει, κι ότι οι αντίπαλοι μας είναι οι μόνοι ηττημένοι» σχολίασε.

Όπως ανέφερε δε με νόημα, στρατηγικός του αντίπαλος είναι το κληρονομικό δικαίωμα στην πολιτική.

«Το δίπολο σπάει, αυτό είναι το μήνυμα του λαού (…). Η παράταξη είναι εδώ, εγγυούμαι και τη ενότητα και την πολίτικη ανανέωση. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια νέα, ισχυρή παράταξη» επισήμανε.

«Θα φτιάξουμε θεσμικό όχι αρχηγικό κόμμα στο ιδρυτικό συνέδριο, όλα θα συζητηθούν (…) tabula rasa (λευκή πλάκα) - όλα από την αρχή» ξεκαθάρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Υπάρχουμε και θα πρωταγωνιστήσουμε μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα» είπε. Στόχος μας, πρόσθεσε, είναι μια παράταξη με ρεαλιστικό πρόγραμμα που θα σκοτώσει το πελατειακό κράτος και τη δημαγωγία και θα επιλύει ζητήματα όπως η ανεργία και η δημογραφική γήρανση.

«Ποτέ δεν έφυγα από το ΠΑΣΟΚ, όλοι έχουμε μια πορεία, δεν εμπορεύομαι ότι θα είμαι εκεί» ξεκαθάρισε, στο ενδεχόμενο ήττας του.

Ο κ. Ανδρουλάκης εξήγησε ότι σε περίπτωση εκλογών, και στην πιθανότητα να μην σχηματίσει το πρώτο κόμμα αυτοδυναμία, ο νέος φορέας υπό την ηγεσία του θα συζητήσει προγραμματική συμφωνία «γραμμένη σε πέτρα».

«Ειδάλλως δεν μπαίνω σε κυβερνητικό σχήμα για να βάλω πέντε – έξι υπουργούς στην κυβέρνηση» αποσαφήνισε.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα ότι «βιάζει φορολογικά τη μεσαία τάξη», και ότι λέει ψέματα ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια. «Εγώ δεν πήρα δαχτυλίδι όπως ο κ. Τσίπρας» δήλωσε, υπενθυμίζοντας τη διαδοχή στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Αλαβάνο.

Ο υποψήφιος επικεφαλής του νέου φορέα τάχθηκε υπέρ ενός αυτόνομου και δημόσιου, όχι κρατικού, πανεπιστημίου, αλλά και της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων με αυστηρά ωστόσο κριτήρια.

Ποιος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης γεννήθηκε 7 Φεβρουαρίου 1979. Είναι 38 ετών και γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Έχει ένα κοινό με τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι και αυτός Πολιτικός Μηχανικός.

Συγκεκριμένα, είναι διπλωματούχος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος διπλώματος του μεταπτυχιακού προγράμματος «Νέα Υλικά και Περιβάλλον». Επίσης, είναι υποψήφιος διδάκτορας Φιλοσοφίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Παράλληλα διαχειρίζεται μια μικρή τουριστική μονάδα. Δεν έχει σχέση συγγένειας με τον Μίμη Ανδρουλάκη.

Η πολιτική του δράση ξεκινάει από τη δεκαετία του 1990 και από την ΠΑΣΠ.

Tο 2006, εκλέγεται στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ως εκπρόσωπος του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης, ενώ το 2008, εκλέγεται για πρώτη φορά στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.

Το 2013, επί προεδρίας Ευάγγελου Βενιζέλου επανεκλέγεται στη Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, η οποία τον εκλέγει στην θέση του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ
Το Μάιο του 2014, εκλέγεται Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στο ψηφοδέλτιο της Ελιάς.

Συμμετέχει στην ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...