Άνετη πρωτιά για τη Γεννηματά, με Ανδρουλάκη στον δεύτερο γύρο

Άνετη πρωτιά για τη Γεννηματά, με Ανδρουλάκη στον δεύτερο γύρο

Κοντά στο 47% το ποσοστό της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στο 27% ο ευρωβουλευτής - Ακολουθούν πολύ πίσω Καμίνης και Θεοδωράκης - Πάνω από 200.000 οι ψηφοφόροι

Ξεκάθαρο προβάδισμα διατηρεί η Φώφη Γεννηματά σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της καταμέτρησης των ψήφων για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να ακολουθεί.

Με καταμετρημένο το 60% περίπου των ψήφων, η κ. Γεννηματά συγκεντρώνει ποσοστό 43,88% των ψήφων, έναντι 26,22% του Νίκου Ανδρουλάκη. Ακολουθούν ο Γιώργος Καμίνης με 13,03%, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 8,34%, ο Γιάννης Μανιάτης με 4%, ο Γιάννης Ραγκούσης με 2,35%, ο Κωνσταντίνος Γάτσιος με 1,51%, ο Απόστολος Πόντας με 0,56% και ο Δημήτρης Τζιώτης με 0,19%.

Σημειώνεται ότι για να εκλεγεί ο αρχηγός του νέου φορέα από τον πρώτο γύρο απαιτείται ποσοστό άνω του 50%, και όπως όλα δείχνουν θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος στον οποίο θα συμμετάσχουν οι δύο πρώτοι, Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης.

Σημειώνεται ότι στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν πάνω από 200.000 πολίτες, ενώ σε πολλά εκλογικά τμήματα δόθηκε σιωπηρή παράταση λόγω του συνωστισμού, ώστε να ψηφίσουν όλοι όσοι είχαν προσέλθει, σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών Δεοντολογίας.

«Είναι μεγάλη επιτυχία ανεξάρτητα από τον νικητή», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Αλιβιζάτος και πρόσθεσε: «Ο κόσμος έδειξε ότι θέλει κάτι γνήσια μεταρρυθμιστικό ανάμεσα στην ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το σημερινό είναι η καλύτερη απάντηση στους κυνικούς και όσους ειρωνεύονταν».

Υπενθυμίζεται ότι στις εσωκομματικές εκλογές του Μαΐου του 2012 ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε λάβει έλαβε 230.105 ψήφους (επί 236.151 ψηφισάντων) και εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ τον Ιούνιο του 2015, στη διαδικασία στην οποία συμμετείχαν περίπου 50.000 μέλη του κόμματος, η Φώφη Γεννηματά έλαβε πάνω από το 50% των ψήφων από τον πρώτο γύρο και εξελέγη νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.