Κοντονής: Ο δολοφόνος της Ζέμπερη δεν βγήκε με το νόμο Παρασκευόπουλου

Κοντονής: Ο δολοφόνος της Ζέμπερη δεν βγήκε με το νόμο Παρασκευόπουλου

«Ελπίζουμε η παραπληροφόρηση να σταματήσει εδώ»

Με δήλωσή του, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, βάζει τέλος στα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο δολοφόνος της 32χρονης εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη, κυκλοφορούσε ελεύθερος με τις διατάξεις του πολυσυζητημένου νόμου Παρασκευόπουλου, για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Ο κ. Κοντονής έδωσε στοιχεία για τις καταδίκες σε βάρος του άνδρα που κατηγορείται τώρα για την άγρια δολοφονία, σύμφωνα με τα οποία, ο δράστης είχε ήδη εκτίσει τις ποινές που προβλέπονται από τον ποινικό κώδικα και δεν βγήκε χάριν σε κάποια άλλη διάταξη.

«Προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων, γίνεται γνωστό ότι ο κατηγορούμενος για τη φρικτή δολοφονία στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνώνφυλακίστηκε το 2011 και τιμωρήθηκε αρχικά με ποινή 20 ετών, και τελεσίδικα, το 2017 με ποινή 12 ετών. Με την έκδοση της δευτεροβάθμιας απόφασης είχε ήδη συμπληρώσει τις προϋποθέσεις της συνήθους υφ’ όρον απόλυσης κατ’ άρθρα 105 επ. Ποιν. Κώδικα, δηλ. τα 3/5 της ποινής του, καθώς είχε ήδη εκτίσει 9 χρόνια ποινής. Κατόπιν τούτου η αποφυλάκισή του, στις 15.6.2017, ήταν δεδομένη. Στην περίπτωση αυτή η εφαρμογή των ν. 4322/2015 και ν. 4411/2016 παρήλκε» ξεκαθαρίζει ο αρμόδιος υπουργός τονίζοντας ότι «ελπίζουμε η παραπληροφόρηση να σταματήσει εδώ».