Ο πολιτικός κόσμος αντιδρά στην επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Ο πολιτικός κόσμος αντιδρά στην επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Καταδικάζουν το περιστατικό τα κόμματα - Θέμα παραίτησης Τόσκα θέτει ο Σταύρος Θεοδωράκης

Σοκαρισμένη από την επίθεση με πυροβολισμούς έξω α[ό τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ δήλωσε η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά, σε τηλεοπτική παρέμβασή της στον ΑΝΤ1.

«Είναι αδιανόητο να συμβαίνει αυτό καθ' επανάληψη. Επιτέλους πρέπει να ληφθούν μέτρα. Αρκετά», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν επικοινώνησε ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε ο αρμόδιος υπουργός μαζί μας», ανέφερε εξάλλου η κ. Γεννηματά στον ΣΚΑΪ. «Συνεργάτες μου μεταβαίνουν στην ΓΑΔΑ για ενημέρωση. Δεν θα εγκαταλείψουμε τα γραφεία μας και δεν έχουμε δει κανένα σχέδιο από την πλευρά της κυβέρνησης όπως μας υποσχέθηκαν στα επανειλημμένα διαβήματα μας για τις συχνές επιθέσεις που δεχόμαστε», ανέφερε.

Ερωτηθείσα αν συνδέεται η επίθεση και με την εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου επικεφαλής στην Κεντροαριστερά, απάντησε ότι δεν γνωρίζει. Ξεκαθάρισε όμως ότι «τίποτα δεν θα μας σταματήσει».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την προβοκατόρικη επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε άμεση επικοινωνία με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και έδωσε εντολή για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μαξίμου.

Λόγω της επίθεσης, σπεύδουν εσπευσμένα στην Αθήνα με αεροπλάνο ο Νίκος Τόσκας και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, οι οποίοι είχαν πάει το απόγευμα στην Κρήτη για να παραστούν σε εκδήλωση της Αστυνομίας, αλλά το σοβαρό γεγονός τους ανάγκασε να φύγουν.

«Δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές αστυνομικών και πολιτών», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. «Γίνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες για να εντοπιστούν, τόσο οι δράστες όσο και όποιοι πιθανόν κρύβονται από πίσω», δήλωσε ο κ. Τόσκας και συμπλήρωσε: «Δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων της αστυνομίας και των απλών πολιτών».

Την απερίφραστη καταδίκη του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια ενέργεια που έχει ως στόχο να δυναμιτίσει το πολιτικό κλίμα της χώρας και να ενσπείρει τον φόβο. Ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε παράλληλα ότι τα δημοκρατικά ανακλαστικά του λαού μας είναι ισχυρά και οι δημοκρατικές διαδικασίες απρόσβλητες από τέτοιου είδους ενέργειες.

 

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ενέργειες τέτοιου είδους στρέφονται ενάντια στη δημοκρατία και βρίσκουν όλους τους πολίτες απέναντι», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αποψινή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι fake news, αλλά σφαίρες κατά της Δημοκρατίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, διαμηνύοντας: «Τρεις μόλις μέρες αφότου η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε το πρόβλημα της ανομίας, άγνωστοι με καλάσνικοφ πυροβόλησαν τους αστυνομικούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Τα υβριστικά και συκοφαντικά σόου του κ. Τσίπρα στην Βουλή, δεν μπορούν να κρύψουν το μέγεθος του προβλήματος που ο ίδιος έχει προκαλέσει».

«Οι σφαίρες στο ΠΑΣΟΚ είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Ο κ. Τσίπρας οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του», αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter.

Δυστυχώς μεσολάβησαν μόλις τρεις ημέρες από τη στιγμή που η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξαν το θέμα στη Βουλή, δήλωσε η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρία Σπυράκη στον ΑΝΤ1. Το περιστατικό είναι πολύ σοβαρό και πρέπει αμέσως να εξιχνιασθεί. Επιτέλους η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτήρισε επικίνδυνα ανίκανο τον Νίκο Τόσκα και ζήτησε την απομάκρυνσή του και την αντικατάστασή του «από ένα υπεύθυνο πρόσωπο, γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ ανέχεται τρομοκρατικές εγκληματικές πράξεις».

«Λίγες ημέρες πριν από την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία για τη μεγάλη προοδευτική παράταξη, οι πυροβολισμοί εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται εκεί, που έρχονται ως συνέχεια των σχεδόν καθημερινών επιθέσεων με βόμβες μολότοφ, προκαλούν το δημοκρατικό αίσθημα κάθε πολίτη της χώρας. Είναι μία επίθεση καταδικαστέα, που για μία ακόμα φορά θέτει το ζήτημα των λίγων που επιδιώκουν να επιβληθούν με τη βία τους στους πολλούς. Δεν θα τα καταφέρουν γιατί είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Είναι χρέος των αρχών, το συντομότερο δυνατό να συλληφθούν και να παραδοθούν στη δικαιοσύνη», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης.

«Το ΚΚΕ καταδικάζει το νέο χτύπημα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά με πυροβολισμούς από διερχόμενο αυτοκίνητο. Πρόκειται για ύποπτες ενέργειες που πρέπει να διερευνηθούν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Σε δήλωσή της η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μανταλένα Παπαδοπούλου τονίζει: «Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση με πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για μία ύποπτη τρομοκρατική ενέργεια, η οποία θα πρέπει να διαλευκανθεί».

Εξάλλου, η Ένωση Κεντρώων καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση, τονίζοντας: «Η κυβέρνηση εδώ και τώρα πρέπει να λάβει μέτρα, ώστε να μην θρηνήσουμε θύματα. Τα κόμματα πρέπει να φυλάσσονται, όπως και η ασφάλεια των πολιτών θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και να μην ερχόμαστε κατόπιν εορτής, να κάνουμε  απλά διαπιστώσεις».

Μαξίμου: Δε χωράνε παιχνίδια εντυπώσεων

«Θα συνιστούσαμε τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ, που έσπευσαν να αξιοποιήσουν για μικροκομματικά οφέλη και φθηνή αντιπολίτευση μία εγκληματική και προβοκατόρικη ενέργεια, περισσότερη αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα» αναφέρει το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού με αφορμή τα σχόλια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για την επίθεση στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη.

«Απέναντι στους εχθρούς της Δημοκρατίας και της ομαλότητας δεν χωράνε παιχνίδια εντυπώσεων. Η ελληνική κυβέρνηση έχει απεριόριστη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία και την ικανότητά της να συλλάβει σύντομα και αυτούς τους δράστες» καταλήγει το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.