Τι είπε ο Τσίπρας στον 11χρονο Αμίρ

Τι είπε ο Τσίπρας στον 11χρονο Αμίρ

Κάθε παιδί στη χώρα μας απολαμβάνει το δικαίωμα στην ασφάλεια και την ελληνική παιδεία, χωρίς διακρίσεις, διαμηνύει ο πρωθυπουργός

Τη συμπαράστασή του εξέφρασε στον 11χρονο Αμίρ και τη μητέρα του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά τη ρατσιστική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στο σπίτι τους.

«Μίλησα πριν από λίγο με τον Αμίρ και την μητέρα του και τους εξέφρασα τη συμπαράσταση μου στην περιπέτεια που περνάνε. Ζήτησα ακόμη από τα Υπουργεία Παιδείας και Μεταναστευτικής πολιτικής να αντιμετωπίσουν το θέμα με την δέουσα προσοχή. Ο Αμίρ και κάθε παιδί στη χώρα μας απολαμβάνει το δικαίωμα στην ασφάλεια και την ελληνική παιδεία, χωρίς διακρίσεις», αναφέρει σε αναρτήσεις του στο Twitter ο πρωθυπουργός.

Εξάλλου, την οικογένεια του Αμίρ επισκέφθηκε πριν από λίγο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. Όπως εξήγησε ο ίδιος στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «πήγα σαν μια ένδειξη ότι η πολιτεία θέλει να προστατεύσει αυτούς τους ανθρώπους και ότι παρ’ όλες τις στιγμές σαν αυτή, ο λαός μας παραμένει αλληλέγγυος στους πρόσφυγες».

Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Μουζάλας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμίρ και τη μητέρα του και τους εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην περιπέτεια που περνάνε. Η οικογένεια του Αμίρ ανέφερε στον υπουργό ότι φοβήθηκαν πολύ με την επίθεση, αλλά εκείνος τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι ασφαλείς. Ήδη η οικογένεια μεταφέρθηκε και μετεγκαταστάθηκε σε άλλο διαμέρισμα.