Τσίπρας: Η Ελλάδα ανακτά της εθνική της κυριαρχία

Τσίπρας: Η Ελλάδα ανακτά της εθνική της κυριαρχία

«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο πακέτο fake news», σχολίασε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για πανικό που έχει καταλάβει ορισμένους

Η χώρα ανακτά την εθνική της κυριαρχία και μπαίνει στην εποχή της Δίκαιης Ανάπτυξης, απαλλαγμένη από στρεβλώσεις και παθογένειες δεκαετιών, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο 5ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, που πραγματοποιείται στα Ιωάννινα.

«Είμαστε εδώ για να να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της Ηπείρου», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας πως η αγροτική παραγωγή, η γεωργία και η κτηνοτροφία είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου. Σημείωσε μάλιστα ότι το ενδιαφέρον της Ηπείρου στον τομέα της αγροδιατροφής αποτυπώνεται και στις υποβολές στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, αφού το 55% των αιτήσεων της Περιφέρειας αφορούν στην αγροδιατροφή. Συνολικά υπεβλήθησαν 17 προτάσεις με προϋπολογισμό 34,1 εκατ. ευρώ.

Αναφέρθηκε ακόμα στους κλάδους της αλιείας και των υδατοκαλλιεργειών, στους οποίους όπως είπε η κυβέρνηση δίνει έμφαση προκειμένου να καταστούν βιώσιμοι και ειφόροι, καθώς και στον τομέα της βιομηχανίας, επισημαίνοντας πως το κυβερνητικό σχέδιο στηρίζεται στο τρίπτυχο «ολοκληρωμένες αλυσίδες αξίας – εξωστρέφεια – περιβαλλοντική βιωσιμότητα».

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο πακέτο πλαστών ειδήσεων (fake news)», κάνοντας λόγο για «πανικό» που έχει καταλάβει ορισμένους, οι οποίοι κατά τον ίδιο «υποδηλώνουν την απελπισία του παλιού συστήματος και των παρασιτικών του συμμάχων, που χάνει καθημερινά την ελπίδα να εδραιωθεί ξανά».

«Τους επιστρέφουμε την απόγνωσή τους. Δεν θα ασχοληθούμε άλλο. Η δική μας πολιτική κοιτάζει μπροστά», υπογράμμισε.