Η Ελλάδα προτείνει τον Ν. Μουζάλα ως επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Η Ελλάδα προτείνει τον Ν. Μουζάλα ως επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Για υποψηφιότητα υψηλού συμβολισμού κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών

Τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα αποφάσισε να προτείνει η ελληνική κυβέρνηση για την θέση του Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, «ο κ. Μουζάλας είναι άνθρωπος των δικαιωμάτων. Από ιδιαίτερα νέα ηλικία και πολύ πριν την άμεση ενασχόληση του με την ενεργή πολιτική αγωνίσθηκε στην πρώτη γραμμή για την προστασία των δικαιωμάτων όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά σε πολλές χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Από τη θέση του Υπουργού υπήρξε από τους πρωταγωνιστές της διαχείρισης της μείζονος Ευρωπαϊκής προσφυγικής κρίσης με αποτελεσματικότητα αλλά και αμετακίνητη προσήλωση στο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και στην προστασία των προσφύγων και των αδυνάτων».

«Η Ελληνική Κυβέρνηση θεωρεί υψηλού συμβολισμού την υποψηφιότητα αυτή, σε μία στιγμή που η ήπειρος μας βρίσκεται εμπρός σε ένα υπαρξιακό δίλημμα: θα συνεχίσει να είναι η πατρίδα των αγώνων για την ελευθερία ή θα υποκύψει στο ανερχόμενο κύμα εσωστρέφειας, ξενοφοβίας και σωβινισμού;», σημειώνεται στην ανακοίνωση, που καταλήγει: «Έχοντας δώσει έμπρακτα δείγματα γραφής για την προστασία των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών αλλά και των μειοψηφιών, η Ελλάδα αντιμετωπίζει ως το βασικότερο διακύβευμα της περιόδου που διανύουμε την επιβεβαίωση του φιλελεύθερου και δημοκρατικού χαρακτήρα των Ευρωπαϊκών πολιτικών και έχει την πεποίθηση ότι η εκλογή του κ. Μουζάλα θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή».