Καμίνης: Μέντορας του Τσίπρα η Νέα Δημοκρατία

Καμίνης: Μέντορας του Τσίπρα η Νέα Δημοκρατία

Ο νέος φορέας θα προκαλέσει ανακατατάξεις και θα φέρει κραδασμούς στο πολιτικό σύστημα, εκτιμά ο δήμαρχος Αθηναίων

Την ανάγκη για συνεννόηση και συνεργασία τόνισε σε δηλώσεις του από τη Λαμία ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του για τη διεκδίκηση της ηγεσίας στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, κατέθεσε την πίστη του ότι ο νέος φορέας θα προκαλέσει ανακατατάξεις και θα φέρει κραδασμούς στο πολιτικό σύστημα- «θα προκαλέσει σεισμό» είπε χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας ένα νέο μοντέλο πολιτικού διαλόγου.

Μάλιστα προσέγγισε την πορεία του νέου φορέα με ποδοσφαιρικούς όρους, λέγοντας πως «είναι ευκαιρία να πάμε όπως η ομάδα της Λαμίας, που με την εμφάνιση της έκανε όλο τον κόσμο να μιλά για αυτή». «Έτσι πρέπει η ευρωπαϊκή Κεντροαριστερά να πάει όπως η ομάδα της Λαμίας. Να αλλάξει το πολιτικό σύστημα της χώρας», όπως είπε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αυτή τη στιγμή ερχόμαστε για να συζητήσουμε για το μέλλον της χώρας και πρέπει να ξέρουμε πάντα τη συμβολή του καθενός, αλλά και τις ευθύνες του», υποστήριξε ο δήμαρχος Αθηναίων κάνοντας ειδικότερη αναφορά στο πολιτικό σύστημα και στις κυρίαρχες επιλογές του.

Αναφερόμενος στην πορεία προς τη διεκδίκηση της ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, ο κ. Γιώργος Καμίνης επισήμανε πως «ο καθένας προσέρχεται σε αυτή την διαδικασία με κάποιο παρελθόν με κάποια προϊστορία» και μάλιστα προσδιόρισε τρεις τομείς «όπου ο καθένας μπορεί να κρίνει και να συγκρίνει τους υποψήφιους πριν κάνει τις τελικές επιλογές του».

Το πρώτο στοιχείο το οποίο έθεσε είναι η προϊστορία του καθενός εκ των υποψηφίων.

Το δεύτερο είναι το πρόγραμμα που προτείνει ο κάθε υποψήφιος στους ψηφοφόρους, είπε και προανήγγειλε πως «το επόμενο διάστημα θα ανοίξει ένας διάλογος για να κατατεθούν οι απόψεις για το πώς βλέπει την παράταξη και κατ΄ επέκταση τη χώρα».

Το τρίτο στοιχείο «έχει σχέση με την πολιτική συμπεριφορά». «Από τώρα με το περιεχόμενο των λόγων μας και με την συμπεριφορά μας δίνουμε στο εκλογικό σώμα την εντύπωση, τι πάμε να κάνουμε, πως πάμε να το κάνουμε και αν αποκομίζουμε κάτι πραγματικά καινούργιο στην πολιτική ζωή του τόπου», συμπλήρωσε.

Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στην προσφορά της δημοκρατικής παράταξης από τον Ελευθέριο Βενιζέλο μέχρι τώρα, ο κ. Καμίνης είπε ότι «από αυτή την παράταξη υπήρξαν πάντοτε οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις στη χώρα» τονίζοντας πως «η δημοκρατική παράταξη ήταν η μήτρα των μεγάλων αλλαγών είτε είχαν σχέση με την εμπέδωση της δημοκρατίας, είτε με το κράτος δικαίου, είτε αφορούσε σε θέματα κοινωνικής προστασίας».

Επίσης, κατηγόρησε ευθέως τη Νέα Δημοκρατία που την χαρακτήρισε ως «τον μέντορά του κ. Τσίπρα», ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι ήταν βαρύ το τίμημα που πλήρωσε η δημοκρατική παράταξη για να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις.