Θεαματική πτώση στη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Θεαματική πτώση στη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Ποιοι από τους υποψηφίους για τον φορέα της Κεντροαριστεράς συγκεντρώνουν περισσότερες θετικές γνώμες

Θεαματικό κλείσιμο της «ψαλίδας» μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πάντως παραμένει σε διψήφιο ποσοστό, καταγράφεται σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 30,5% (μειωμένο κατά 2,5% σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του περασμένου Ιουνίου), έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ (ποσοστό αυξημένο κατά 2,5%), δηλαδή η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων διαμορφώνεται στο 13%, έναντι 18% πριν από τρεις μήνες.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 7,5% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7%, το ΚΚΕ με 6,5%, η Ένωση Κεντρώων και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2% και το Ποτάμι με 1%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 10% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων (Δεν Ξέρω / Δεν Απαντώ) διαμορφώνεται στο 16,5%.

Σχετικά με τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, τις περισσότερες θετικές γνώμες μεταξύ των δέκα υποψηφίων για την ηγεσία του νέου φορέα συγκεντρώνουν η Φώφη Γεννηματά (56%), ο Σταύρος Θεοδωράκης (53%) και ο Γιώργος Καμίνης, ενώ τα μικρότερα οι Α. Πόντας (5%) και Δ. Τζιώτης (7%).

Όσον αφορά στο ποιον θα ήθελαν προσωπικά για πρόεδρο του νέου φορέα, οι ερωτηθέντες επιλέγουν τη Φώφη Γεννηματά σε ποσοστό 24%, τον Γιώργο Καμίνη σε ποσοστό 16% και τον Σταύρο Θεοδωράκη σε ποσοστό 15%.

Σε ερώτημα για την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους, οι ερωτηθέντες απαντούν πως αυτή μάλλον ή σίγουρα θα χειροτερεύσει το επόμενο 12μηνο σε ποσοστό 50,5%, που είναι χαμηλότερο από κάθε άλλη αντίστοιχη έρευνα από τον Νοέμβριο του 2015 και μετά. Το 39% θεωρεί πως η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί, ούτε θα χειροτερεύσει, ενώ μόνο ένα 8,5% πιστεύει πως θα βελτιωθεί.

Σχετικά με τη ρύπανση στο Σαρωνικό, το 53,5% των ερωτηθέντων απαντά πως ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής πρέπει να παραιτηθεί, ενώ το 31,5% έχει αντίθετη άποψη.