Τσίπρας: Η ΝΔ είναι η αντιπολίτευση της πυρκαγιάς και της συμφοράς

Τσίπρας: Η ΝΔ είναι η αντιπολίτευση της πυρκαγιάς και της συμφοράς

Το αφήγημα της καταστροφολογίας και της κατατρομοκράτησης των πολιτών έχει καταρρεύσει, υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός

«Ούτε κατασκευάζουμε κατηγορίες, ούτε προκαταλαμβάνουμε αποφάσεις. Άλλοι είναι εκείνοι που κατασκευάζουν fake news και κατηγορίες», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, κατά την συζήτηση για την υπόθεση Καμμένου-Noor 1, σχολιάζοντας πως  «δουλειά των κομμάτων δεν είναι να παρεμβαίνουν ούτε να προκαταλαμβάνουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης» και υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση περιμένει στωικά τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ενώ η αντιπολίτευση θέλει να τις επισπεύσει.

Ο πρωθυπουργός επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο αντιπολιτεύεται η Νέα Δημοκρατία, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Θα ομολογούσα ευθαρσώς πως η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη μας προσφέρει αντιπολίτευση των ονείρων μας. Ακραίο πολιτικό λόγο που κινείται διαρκώς στα όρια του παροξυσμού, χωρίς στρατηγική, με θέσεις που δεν κρύβουν και με διαρκείς επιθέσεις δολοφονίας χαρακτήρων». Κατηγόρησε ακόμα τη ΝΔ για εξυπηρέτηση συμφερόντων και επιχειρηματικών σχεδιασμών.

«Δεν προσφέρετε καλές υπηρεσίες στον τόπο που η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα έχει διαρραγεί», τόνισε απευθυνόμενος προς την πτέρυγα της ΝΔ ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δίνει την αίσθηση ότι πάσχει από σύνδρομο στέρησης εξουσίας».

«Κατηγορείτε υπουργό της σημερινής κυβέρνησης γιατί εκλήθη από έναν κατάδικο για να του δώσει πληροφορίες για έγκλημα και εκείνος τον παρέπεμψε στην Δικαιοσύνη. Θέλετε να μείνει κάτι κρυφό από την Δικαιοσύνη;», διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για «αντιπολίτευση της πυρκαγιάς και συμφοράς».

Το αφήγημα της καταστροφολογίας και της κατατρομοκράτησης των πολιτών έχει καταρρεύσει, υποστήριξε ο πρωθυπουργός, διαμηνύοντας ότι η χώρα βαδίζει με σταθερά βήματα στην έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία.

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα ιστοσελίδας σχετικά με παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή σε πάρτυ του εφοπλιστή Κουντούρη, ο πρωθυπουργός επεσήμανε: «Εάν κάποιος όλες αυτές τις μέρες ήταν καχύποπτος απέναντι στον κ. Κουρουπλή, αυτές τις μέρες θα τον συμπαθήσει με αυτές τις κατηγορίες. Πρόκειται για ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας στη οποία ήταν υποχρεωμένος να παρίσταται και υπάρχει διαμαρτυρία του συνδέσμου εργαζομένων στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας».