Γ. Καπελέρης: Δεν έχω δει τη λίστα Λαγκάρντ

Οποιαδήποτε ανάμειξη με τη περιβόητη λίστα Λαγκάρντ αρνείται ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης, ο οποίος κατέθεσε σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής.

Ωστόσο, όπως είπε, ο τότε προϊστάμενός του Γ. Παπακωνσταντίνου του έδωσε, τέλος 2010 με αρχές 2011, ατύπως και εμπιστευτικώς μια λίστα με δέκα ονόματα.

"Να ξεκαθαρίσουμε ότι καμία "λίστα Λαγκάρντ" δεν έχει παραδοθεί στον Καπελέρη. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόσωπο που να λέει παρέδωσα στον Καπελέρη λίστα. Μου παραδόθηκαν δέκα ονόματα από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για να διερευνήσω το προφίλ τους. Ποια είναι αυτά τα πρόσωπα που έχουν καταθέσεις στην Ελβετία. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτού του μικρού αριθμού προσώπων, που εμπιστευτικώς και ατύπως μου παραδόθηκαν από τον κ. Παπακωνσταντίνου, παραδόθηκαν πίσω στον υπουργό", είπε ο κ. Καπελέρης.

"Δεν έκανα έλεγχο της λίστας, αλλά έρευνα στο προφίλ τους. Τα αποτελέσματα τα παρέδωσα πίσω στον υπουργό", δήλωσε ο Γ. Καπελέρης και συνέχισε: "Κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν ήταν, αλλά και κανένας οικονομικός παράγων που είναι στα πράγματα τα τελευταία 20 χρόνια, δεν υπήρχε στη λίστα. Τώρα για τα περαιτέρω δεν ξέρω. Από ό,τι θυμάμαι, από τα δέκα άτομα που επιλέγησαν, πιστεύω επειδή είχαν υψηλά ποσά σε καταθέσεις, δεν αφορούσαν την τελευταία 10ετία, αλλά πριν από αυτήν".

Ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου, επιβεβαίωσε ότι έγινε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, προκειμένου, όπως είπε, να συσταθεί ειδική επιτροπή για να τη διερευνήσει, ωστόσο αυτή η επιτροπή δεν έγινε.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...