“Ο Βενιζέλος επέστρεψε το USB σαν παιδάκι που έκλεψε μαρμελάδα”

Με το... παιδάκι που έκλεψε τη μαρμελάδα παρομοίασε ο Πάνος Καμμένος τον Ευ. Βενιζέλο αναφερόμενος στην ιστορία με την περίφημη πλέον λίστα – Λαγκάρντ. Ο κ. Καμμένος, με μια αιχμηρή παρέμβαση, κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλο ότι πήρε στο σπίτι του τη λίστα με τα 1.990 ονόματα εκείνων που έβγαλαν χρήματα στην Ελβετία, αντί να την καταθέσει για έλεγχο, όπως έγινε σε άλλες χώρες και, όταν αποκαλύφθηκε ότι την έχει, την πήγε στον πρωθυπουργό σαν το παιδάκι που έκλεψε τη μαρμελάδα. Αναρωτήθηκε, επίσης, πώς και ο τέως διοικητής του ΣΔΟΕ, ενώ είχε στα χέρια του το υλικό, κατ΄εντολή του κ. Βενιζέλου το απέκρυψε.

Επίσης έκανε λόγο για εγγραφη απάντηση του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, Στέλιου Στασινόπουλου, με την οποία ενημερώνει ότι ουδεμία λίστα στην οποία να αναγράφεται το όνομα του Πάνου Καμμένου τηρείται στην εν λόγω υπηρεσία.

Από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, λέγοντας ότι ο κ. Στασινόπουλος του είπε ότι η υπόθεση με τη λίστα με τα ονόματα των 36 πολιτικών προσώπων είναι μια στημένη ιστορία.

“Όσοι ευθύνονται, να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν”

“Όσοι ευθύνονται, να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν”, ανέφερε, για τις άδηλες καταθέσεις, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου, προσθέτοντας, όμως, ότι “αυτό είναι άλλο και άλλο είναι η ανάγκη για επισταμένη έρευνα, ώστε οι ένοχοι να μην απαλλάσσονται, ελλείψει επαρκούς προανακριτικού υλικού ή να θίγονται υπολήψεις”. “Το τεκμήριο της αθωότητας είναι κατάκτηση της Δημοκρατίας και του νομικού πολιτισμού”, υπογράμμισε ο κ. Αθανασίου.

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, επισημαίνοντας ότι, αν και τα στοιχεία προήλθαν από την κ. Λαγκάρντ, η Ελλάδα βρήκε λόγους να μην ψηλαφίσει αυτή την πραγματικότητα των ονομάτων που περιλαμβάνονταν στη λίστα. Την ίδια ώρα, όμως, τα στοιχεία αυτά αξιοποιούνταν από άλλα κράτη. “Η κυβέρνηση βρίσκεται- υποτίθεται- σε συζήτηση με την τρόικα, αλλά μου είπαν από το ΚΕΠΥΟ ότι μια διασταύρωση για ένα όνομα χρειάζεται 27 δευτερόλεπτα. Ε, λοιπόν, να γίνει αυτή η διασταύρωση για τα 2.000 πρόσωπα και ό,τι προκύψει να αφαιρεθεί από τα χρήματα που σχεδιάζετε να πάρετε από μισθωτούς και συνταξιούχους”, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “δολοφονεί το αίσθημα του δικαίου”.

“Πρέπει, το ζήτημα αυτό, που δεν περιποιεί τιμή για τη χώρα μας, να λήξει. Και να δούμε αν υπάρχουν φοροφυγάδες και, αν υπάρχει και ολιγωρία γύρω από το χειρισμό του ζητήματος”, σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

“Οι πλούσιοι, αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης, δεκαπλασίασαν τα κέρδη τους και εσείς κάνετε τους έκπληκτους για το στικάκι της Λαγκάρντ. Λες και δεν ξέρετε ποιοι είναι, μολονότι, με την πολιτική σας, σε αυτούς τους ίδιους εξασφαλίσατε τεράστια κέρδη”, ανέφερε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου.

“Τα λαμόγια βρήκαν τρόπο, αυτά τα δύο χρόνια, να κρύψουν τα λεφτά τους, γιατί κάποιοι άλλοι έκρυψαν τα ονόματα εχόντων που είχαν κρύψει τα λεφτά τους έξω”, δήλωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος.