Εξώδικο Καμμένου στο ΣΔΟΕ

Εξηγήσεις από το ΣΔΟΕ για την εμπλοκή του ονόματός του στη λίστα με τους 36 πολιτικούς που κατηγορούνται για παράνομο πλουτισμό ζητά ο Πάνος Καμμένος, με εξώδικο που έστειλε στο Σώμα.

Σε αυτό, και με αφορμή τα όσα του αποδίδονται για ακίνητη περιουσία σε Ιτέα και Γαλαξίδι, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επισυνάπτει δύο έγγραφα από το αρμόδιο υποθηκοφυλακείο Γαλαξιδίου και Ιτέας, τα οποία καταδεικνύουν ότι τα εν λόγω ακίνητα ανήκουν στον πατέρα του.

"Προς μεγάλη μου έκπληξη, πληροφορήθηκα από δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, ότι το όνομά μου περιλαμβάνεται σε λίστα πολιτικών προσώπων που ερευνώνται από την Υπηρεσία σας", υπογραμμίζει ο κ. Καμμένος στην εξώδικη δήλωση και προσθέτει:

"Ουδέποτε, τόσο εγώ όσο και η σύζυγός μου είχαμε ή έχουμε στην ιδιοκτησία μας κανένα απολύτως ακίνητο στην περιοχή του Γαλαξιδίου, Ιτέας καθώς και της ευρύτερης περιοχής του νομού Φωκίδος, και εν γένει Στερεάς Ελλάδος. Τα ανωτέρω δε αποδεικνύονται μάλιστα και από αντίστοιχες βεβαιώσεις του οικείου-αρμόδιου υποθηκοφυλακείου Γαλαξιδίου και Ιτέας τις οποίες έχω εις χείρας μου και φέρουν σημερινή ημερομηνία".

Τονίζει επίσης ότι μέχρι σήμερα δεν έλαβε "ουδεμία ειδοποίηση ή άλλου είδους όχληση προς έλεγχο" που να αφορά στο πρόσωπό του και καταλογίζει δόλο στο ΣΔΟΕ με το να συμπεριλάβει το όνομά του στη συγκεκριμένη λίστα, προκειμένου η δημοσίευση του ονόματός του "να εξυπηρετήσει συμφέροντα και σκοπιμότητες, προδήλως διαφορετικά από αυτά της εξυγίανσης της πολιτικής ζωής του τόπου".

Καλεί μάλιστα το ΣΔΟΕ, εντός τεσσάρων ωρών από την επίδοση της εξώδικης δήλωσης να του παραδώσει όλα τα έγγραφα που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την αναφορά του ονόματος του σε μια τέτοια λίστα, καθώς επίσης επίσημο αντίγραφο της επίσημης καταγγελίας μαζί με τα ονόματα των υπαλλήλων εκείνων, οι οποίοι υπέγραψαν και διέταξαν τον έλεγχο στο πρόσωπο του.

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως αναφέρει θα προσέλθει ο ίδιος προς έλεγχο ενώ θα προσφύγει άμεσα στην αστική και ποινική δικαιοσύνη.

Ακόμα, ο κ. Καμμένος δήλωσε πως έστειλε εξώδικο στον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και τον υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη ζητώντας εξηγήσεις για το πως εμφανίστηκε το όνομά του στην συγκεκριμένη λίστα αλλά και τους λόγους που ώθησαν την Εισαγγελία να παραγγείλει το άνοιγμα των λογαριασμών του.