Με… γαλλικό αέρα στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός – «Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα»

Με… γαλλικό αέρα στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός – «Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα»

Ο πρωθυπουργός τόνισε την σημασία της τιμώμενη χώρας για την περαιτέρω ανάπτυξη των επενδύσεων - Στις 20.00 το βράδυ η ομιλία στο Βελλίδειο - Το απόγευμα τα συλλαλητήρια ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ

Ως η μεγαλύτερη ΔΕΘ της τελευταίας δεκαετίας χαρακτηρίζεται η 82η διοργάνωση που εγκαινιάζεται σήμερα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα εμφανιστεί στην Θεσσαλονίκη με την αυτοπεποίθηση και τον... γαλλικό αέρα του απόηχου της επίσκεψης του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα.

Η κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την στήριξη της Γαλλίας προς την Ελλάδα και την έξοδο της χώρας για από το Μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018, με τις πολιτικές δηλώσεις του Μακρόν για την γ' αξιολόγηση, τον ρόλο του ΔΝΤ και το ελληνικό χρέος, οι ιδέες που κατέθεσε για την επανάκτηση της κυριαρχίας της Ευρώπης, η στενή οικονομική/επιχειρηματική συνεργασία που εγκαθιδρύθηκε μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα των επενδύσεων.

Ιδιαίτερη ικανοποίηση στην κυβέρνηση για την επίσκεψη Μακρόν

Πρωί εγκαίνια - Το βράδυ η ομιλία

Στις 10:00 ο πρωθυπουργός έφτασε στην Έκθεση, τον οποίο και υποδέχτηκε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας.

Η άφιξη του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και το Σωματείο Εργαζομένων, στη συνέχεια θα περιοδεύσει σε Περίπτερα της Έκθεσης. «Αισθάνομαι στη Θεσσαλονίκη σαν στο δεύτερο σπίτι μου» είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στον στόχο της κυβέρνησης να οδηγήσει τη χώρα στην οριστική έξοδο από την κρίση τον Αύγουστο του 2018.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας ξεναγήθηκε σε περίπτερα της ΔΕΘ και εγκαινίασε το περίπτερο της Κίνας, που είναι η τιμώμενη χώρα, τονίζοντας την σημασία της για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών εμπορικών σχέσεων και των επενδύσεων.

«Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα»

Ο ομιλία του έχει ανακοινωθεί για τις 20:00 στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», ενώπιον των εκπροσώπων παραγωγικών και άλλων φορέων και εκλεγμένων της αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να στείλει το μήνυμα ότι η οικονομία ανακάμπτει, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και η κυβέρνηση εργάζεται για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομιλία του θα κινηθεί στους παρακάτω άξονες:

-Στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, με σεβασμό και όχι συντριβή της εργασίας.

-Προτεραιότητα στους νέους και την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, με μείωση της ανεργίας και ανακοπή του ρεύματος φυγής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό.

-Στήριξη των νέων επιχειρηματιών και των νεοφυών επιχειρήσεων.

-Ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, μέσα από τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία και την Παιδεία και την προώθηση ρυθμίσεων που προστατεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Το απόγευμα τα συλλαλητήρια ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ

Δυναμικό κάλεσμα για συμμετοχή στις πορείες διαμαρτυρίας έχουν απευθύνει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και το ΠΑΜΕ.

Το ραντεβού της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού ΚέντρουΑθήνας είναι για το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 στις 18.00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το εκθεσιακό κέντρο.

Το συλλαλητήριο το ΠΑΜΕ θα γίνει στην πλατεία Αριστοτέλους στις 6.30 μ.μ.,με τη συμμετοχή της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.