Η Μπαζιάνα ανέλαβε να ξεναγήσει την Μπριζίτ Μακρόν

Η Μπαζιάνα ανέλαβε να ξεναγήσει την Μπριζίτ Μακρόν

...στις δύο όψεις της Ελλάδας, την αρχαία και τη σύγχρονη!

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα, η σύζυγος του Έλληνα πρωθυπουργού, Μπέττυ Μπαζιάνα, ανέλαβε την Μπριζίτ Μακρόν, σύζυγο του Εμανουέλ Μακρόν, στις δύο όψεις της Ελλάδας, την αρχαία και τη σύγχρονη.

Φωτορεπορτάζ Γιάννης Κέμμος

Οι κυρίες Μπαζιάνα και Μακρόν επισκέφτηκαν τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, το μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς που συμβολίζει την έναρξη του δυτικού πολιτισμού και συνοψίζει το Αρχαίο ελληνικό πνεύμα και την ελληνική σκέψη.

Μήνυμα συμπαράστασης στα θύματα του κυκλώνα Ίρμα που έπληξε τον Άγιο Μαρτίνο, αφήνοντας πίσω του νεκρούς και ερείπια, έστειλε η κ. Μακρόν από την είσοδο του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης. «Είναι η πρώτη μου επίσημη επίσκεψη στη χώρα σας και έχει τη σημασία του αυτό. Είναι πολύ μεγάλη χαρά που είμαι εδώ και για την υποδοχή» είπε η κ. Μακρόν δείχνοντας την σύζυγο του Έλληνα πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα.

Η Μπρ. Μακρόν θα γνωρίσει τη σύγχρονη Ελλάδα στο «πρόσωπο» ενός μοντέρνου μνημείου αρχιτεκτονικής, το εμβληματικό κτήριο του Ρέντσο Πιάνο -Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΣΝ), στο οποίο φιλοξενούνται η Εθνική Λυρική Σκηνή και η Εθνική Βιβλιοθήκη. Σε ένα χώρο που ανοίγεται προς τη θάλασσα «συνομιλώντας» με τα τοπόσημα της Αττικής, την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό.