Γιατί μένει εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ ο γιος του Γιάννη Τραγάκη

Γιατί μένει εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ ο γιος του Γιάννη Τραγάκη

Η δήλωση του επί δεκαετίες βουλευτή του κόμματος που προκάλεσε ενόχληση στην ηγεσία του κόμματος

Έντονη δυσαρέσκεια προκάλεσε στη Νέα Δημοκρατία με συνέντευξή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος, ανακοινώνοντας την επικείμενη αποχώρησή του από την πολιτική, ουσιαστικά προεξόφλησε ότι θα τον διαδεχθεί ο γιος του, Παναγιώτης.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά», ο Γιάννης Τραγάκης ανέφερε πως έχει ήδη πάρει την απόφασή του να αποσυρθεί από την πολιτική, και στις επόμενες εκλογές «υποψήφιος, αντί για μένα, στη Β’ Περιφέρεια Πειραιά -που με τίμησε από το 1974 και έτσι είμαι ο αρχαιότερος βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, έχοντας εκλεγεί 13 φορές- θα είναι ο γιος μου, Παναγιώτης».

Ωστόσο, η τοποθέτηση αυτή φαίνεται πως ενόχλησε την ηγεσία του κόμματος, καθώς με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία γνωστοποίησε ότι ο Παναγιώτης Τραγάκης δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις εθνικές εκλογές, διαμηνύοντας πως δεν θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της παράταξης «όποιος προκαταλαμβάνει τις αποφάσεις του Προέδρου και των αρμοδίων οργάνων του Κόμματος».

Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«Με αφορμή πρόσφατη συνέντευξη του βουλευτή Β’ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Τραγάκη, ο οποίος προεξόφλησε την υποψηφιότητα του γιου του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε ότι ο κ. Παναγιώτης Τραγάκης δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Δεν θα συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας όποιος προκαταλαμβάνει τις αποφάσεις του Προέδρου και των αρμοδίων οργάνων του Κόμματος».