Κλειστά χαρτιά από Θεοχαρόπουλο για το αν θα θέσει υποψηφιότητα

Κλειστά χαρτιά από Θεοχαρόπουλο για το αν θα θέσει υποψηφιότητα

Ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς με υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων προκρίνει ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς

Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του για το αν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «On line» του ΣΚΑΪ για τις διεργασίες στον χώρο.

«Το θέμα είναι εκλογή επικεφαλής για ποιον φορέα. Θέση δική μου είναι για έναν ενιαίο φορέα, για έναν πραγματικά νέο φορέα, με υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων. Δημιουργία ενιαίου φορέα χωρίς υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων δεν γίνεται», τόνισε ο Θ. Θεοχαρόπουλος, επισημαίνοντας πως αν υπάρχουν διαφωνίες ως προς το αν θα είναι ενιαίος ή πολυκομματικός ο φορέας, η λύση είναι να αποφασίσει η βάση της Κεντροαριστεράς, με διπλή κάλπη.

«Αν δεν αποσαφηνιστούν αυτά τώρα, προβλέπω ότι την επόμενη μέρα της εκλογικής διαδικασίας δεν θα υπάρχουν οι εγγυήσεις της ενότητας, θα υπάρχουν φυγόκεντρες τάσεις. Δεν θα εγγυώνται οι υποψήφιοι ότι την επόμενη μέρα θα είναι στρατιώτες αυτής της παράταξης», επεσήμανε.

Παρατήρησε εξάλλου πως «ορισμένοι δεν μιλούν ξεκάθαρα για την ύπαρξη ενός νέου ενιαίου φορέα», σχολιάζοντας πως «αν δεν υπάρχει αποσαφήνιση αυτές τις μέρες, αυτό που θα γίνεται θα είναι και να κρατάει κάποιος το μαγαζάκι του και να θέλει ενιαίο».

«Αυτή η συζήτηση πρέπει να ξεκαθαριστεί και από τις ηγεσίες των άλλων κομμάτων και από την επιτροπή που έχει αναλάβει την διαδικασία αυτή και αυτά θα πρέπει αρχές της άλλης εβδομάδας να έχουν ολοκληρωθεί», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην ύπαρξη αρκετών υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του φορέα, εκτίμησε ότι είναι ένα θετικό γεγονός, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει ξεχωριστή πολιτική πλατφόρμα. «Υποψηφιότητες με ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις και να αποσαφηνιστεί ποιου φορέα θα είναι υποψήφιος ο επικεφαλής», υπογράμμισε, ενώ πρόσθεσε πως η Κεντροαριστερά πρέπει να προχωρήσει μπροστά, με το βλέμμα στο μέλλον και όχι στο παρελθόν. «Εδώ και τώρα να προχωρήσουμε στο νέο. Έτσι θα ανατρέψουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς και έτσι θα ρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ από την δεύτερη θέση στις εκλογές», τόνισε.

Επανέλαβε ακόμα τη πρότασή του ότι πρώτα θα έπρεπε να γίνει ιδρυτικό συνέδριο στο κόμμα και στη συνέχεια εκλογές για τον επικεφαλής.