ΝΔ: Αλλεργικός στις μεταρρυθμίσεις ο Α. Τσίπρας

Λαϊκιστή και αλλεργικό στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις αποκάλεσε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, με αφορμή τα όσα είπε ο πρώτος για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ.

"Ο κ. Τσίπρας ως λαϊκιστής και εκφραστής του ξεπερασμένου κρατισμού είναι αλλεργικός στις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και βλέπει παντού "φαντάσματα" σε ό,τι αφορά τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την αναζωογόνηση και ανάπτυξη της οικονομίας" αναφέρει σε δήλωση του ο Σ. Κεδίκογλου και συνεχίζει: "Ως συνεπής εκφραστής των αντιλήψεων του παρελθόντος, για άλλη μια φορά λαϊκίζει ασύστολα, με αφορμή το θέμα του ΟΠΑΠ, υιοθετώντας αβασάνιστα ανυπόστατες καταγγελίες τόσο για τη διαδικασία της πώλησης μετοχών του Οργανισμού όσο και για τη λειτουργία και το ρόλο του ΤΑΙΠΕΔ".

Ανέφερε ακόμα ότι ο κ. Tσίπρας κοστολόγησε με 125 εκ ευρώ αντί 375 εκ ευρώ της αξίας του OΠAΠ τη συμμετοχή του δημοσίου για την επέκταση του αποκλειστικού δικαιώματος την περίοδο 2020-2030 αλλά και με 190 εκ ευρώ αντί 475 εκ ευρώ την άδεια 35.000 βιντεολοττο. 

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνάντηση που είχε με εργαζόμενους του ΟΠΑΠ έκανε λόγο για τεράστιο σκάνδαλο και για προσπάθεια της κυβέρνησης να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία όσο-όσο.

"Θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι το ξεπούλημα του ΟΠΑΠ οδηγεί σε περιορισμό των εσόδων του ελληνικού δημοσίου σε μια περίοδο που δεν αντέχει καμία επιπλέον ζημία", είπε ο Α. Τσίπρας και άφησε αιχμές και για το ρόλο του ΤΑΙΠΕΔ.

Συγκεκριμένα, όπως είπε "έχει επιλεγεί για να κάνει τη βρώμικη δουλειά" και πρόκειται για έναν οργανισμό που "λειτουργεί παράτυπα και παράνομα" και που "εμπλέκεται -στον ελάχιστο χρόνο της λειτουργίας του- σε δεκάδες υποθέσεις που πρέπει να ερευνηθούν και προκαλούν εύλογα ερωτηματικά".
 
Ο ίδος θέτει εν αμφιβόλω ακόμη και τη νομιμότητα του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς, όπως λέει, "η επιλογή του προέδρου του από τη Βουλή δεν έγινε όπως θα έπρεπε", ενώ "η κάλυψη που επιχείρησε να του παράσχει η κυβέρνηση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου τους αφήνει όλους έκθετους".

Τέλος, επικαλούμενος παλαιότερη δήλωση του Α. Σαμαρά σύμφωνα με την οποία "όταν πουλάς σε τιμή διπλάσια ή τριπλάσια από τα καθαρά κέρδη ενός οργανισμού, μιας εταιρείας, τότε δεν πουλάς, χαρίζεις", είπε πως "είναι οικονομικό και πολιτικό έγκλημα και πρέπει να αποφευχθεί".