Άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ ζητά ο Καμμένος

Την άμεση τακτοποίηση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ για την εύρυθμη λειτουργία του κλάδου της Υγείας και κυρίως την εξυπηρέτηση των πολιτών ζητά από την κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο ΕΟΠΥΥ αλλά και τα αιτήματα των φαρμακοποιών.

Ο Π. Καμμένος ζήτα τη χρηματοδότηση του οργανισμού στο 1% "όπως έχει προσυμφωνηθεί" και την πληρωμή, μέσω συμψηφισμού, των απαιτήσεων των φαρμακείων.

Όπως είπε "δεν είναι ανάγκη να εκταμιεύσει χρήματα το ελληνικό δημόσιο" αλλά αρκεί να δοθούν επιταγές οι οποίες θα εισπράττονται μόνον από το δημόσιο ώστε να τακτοποιηθεί άμεσα το θέμα των οφειλών και να μπορέσουν να λειτουργούν τα φαρμακεία και οι ασφαλισμένοι να βρίσκουν τα φάρμακά τους.
  
Από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί ζητούν το συμψηφισμό των οφειλών του δημοσίου προς τους φαρμακοποιούς, να διαρκεί δύο μήνες η πίστωση των φαρμακοβιομηχανιών προς τα φαρμακεία και τρίτο, να βγουν από τις λίστες του Τειρεσία οι φαρμακοποιοί στους οποίους χρωστά το ελληνικό Δημόσιο.
  
Μάλιστα ο κ. Καμμένος, εξέφρασε την ανησυχία του για την επιβίωση των ασφλαισμένων λέγοντας πως αν δεν χρηματοδοτηθεί άμεσα ο ΕΟΠΥΥ "όπως υποσχέθηκε η κυβέρνηση και οι συμμετέχοντες στην κυβέρνηση πριν από τις εκλογές -ένα ακόμη ψέμα - τότε θα φτάσουμε στο σημείο που δεν θα μπορεί κανένας ασφαλισμένος να έχει τα φάρμακα που απαιτούνται για την επιβίωσή του".