«Αβραμόπουλος: Ο πιο σημαντικός άνθρωπος του Γιούνκερ»

«Αβραμόπουλος: Ο πιο σημαντικός άνθρωπος του Γιούνκερ»

Frankfurter Neue Presse και Express αναφέρονται με δημοσιεύματά τους στον Έλληνα επίτροπο

Το πορτραίτο του Δ. Αβραμόπουλου παρουσιάζουν η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Neue Presse» και η βρετανική «Express», χαρακτηρίζοντάς τον Ευρωπαίο Επίτροπο ως τον πιο σημαντικό άνθρωπο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πλέον κατάλληλο για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

Σύμφωνα με τα μέσα αυτά, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών πιστεύουν ότι η μεταναστευτική κρίση της ΕΕ θα μπορούσε να επιλυθεί από τον κ. Αβραμόπουλο, το «ριζοσπαστικό» δεξί χέρι του προέδρου Γιούνκερ, όπως τον αποκαλούν. Όπως λένε, ο Έλληνας Επίτροπος έχει εγκωμιαστεί από τους ανθρώπους της ΕΕ που πιστεύουν ότι η μεθοδική και έξυπνη προσέγγισή του μπορεί να σταματήσει εκατοντάδες ανθρώπους να θέτουν κάθε εβδομάδα τη ζωή τους σε κίνδυνο για να περάσουν από την Βόρειο Αφρική στην Ευρώπη.

Στα άρθρα τους οι δύο εφημερίδες τονίζουν πως σε αντίθεση με κάποιους Επιτρόπους, o κ. Αβραμόπουλος έχει κερδίσει πολλούς υποστηρικτές στην ΕΕ με το δυναμικό τρόπο που προχωράει το έργο του. Μάλιστα, τονίζουν πως αυτή την εβδομάδα, αξιωματούχος των Βρυξελλών έπλεξε το εγκώμιο του Έλληνα Επιτρόπου, καθώς χαρακτήρισε τον κ. Αβραμόπουλο «ριζοσπαστικό», προσθέτοντας πως «οι προτάσεις του είναι πολύ πιο προχωρημένες από αυτές των προκατόχων του».

Στα ρεπορτάζ γίνεται μια ανασκόπηση της πολιτικής πορείας του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Ελλάδα, επισημαίνοντας πως προτού οριστεί Επίτροπος, είχε κερδίσει τον σεβασμό ως μεσολαβητής σε δύσκολα μέτωπα της ελληνικής πολιτικής.

Όπως λένε, παρόλο που ο κ. Αβραμόπουλος θεωρείται ο «εγκέφαλος» πίσω από την αναβάθμιση της Frontex και τη δημιουργία του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (EBCG), την κινητοποίηση ένοπλων αξιωματούχων κατά των αδίστακτων διακινητών, καθώς και στον τρόπο με τον οποίο οι πρόσφυγες διανέμονται στα κράτη μέλη, συχνά αφήνει τον πρόεδρο Γιούνκερ να πάρει τα εύσημα, προσέγγιση με την οποία έχει κερδίσει πολλούς υποστηρικτές στις Βρυξέλλες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...