Εγκώμιο Αβραμόπουλου στον Γιούνκερ: Η στήριξή του ήταν καθοριστική

Εγκώμιο Αβραμόπουλου στον Γιούνκερ: Η στήριξή του ήταν καθοριστική

«Είμαστε στην αρχή του τέλους της κρίσης», δήλωσε ο Ελληνας Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας

Θετική είναι η αποτίμηση για την κατάσταση στην Ελλάδα, δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της προσφυγικής κρίσης, σύμφωνα με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ο οποίος και επισημαίνει πως η δουλειά που γίνεται θα πρέπει να ολοκληρωθεί.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ελληνας Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας ξεκαθαρίζει πως οι εκατοντάδες χιλιάδες που μετακινήθηκαν έως τη 15η Μαρτίου 2017 από την Ελλάδα προς άλλα κράτη-μέλη δεν θα επιστραφούν ενώ παρουσιάζει και τις θέσεις του για τη χορήγηση ασύλου.

Ο Έλληνας Επίτροπος, στη συνέντευξή του, αναφερόμενος στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τονίζει πως η χώρα βρίσκεται στην αρχή του τέλους της κρίσης επισημαίνοντας όμως πως θα πρέπει να συνεχισθούν οι μεταρρυθμίσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές.

«Είμαστε στην αρχή του τέλους της κρίσης εφόσον οι μεταρρυθμίσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές συνεχίσουν να εφαρμόζονται. Η συνεχής απορρόφηση και αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων είναι εξίσου σημαντική για να βγει οριστικά η ελληνική οικονομία από την κρίση και αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας που δοκιμάζει την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τους νέους.

Στο σημείο αυτό θα μου επιτρέψετε να τονίσω ότι ο ρόλος του Προέδρου της Επιτροπής Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ ήταν καθοριστικός και η θέση του για στήριξη της Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα ήταν σαφής και σταθερή εξαρχής.

Ο Γιούνκερ είναι ένας εκ των λίγων Μεγάλων Ευρωπαίων πολιτικών αυτής της γενιάς. Η στήριξη προς την Ελλάδα οφειλόταν στην αγάπη που έχει τη χώρα μας, αλλά ήταν και μια συνειδητή πολιτική απόφαση λόγω της προσήλωσής του στην ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της πολιτικής της ολοκλήρωσης. Έχω την αίσθηση ότι οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν καλά τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε σε όλα τα στάδια αυτής της κρίσης».