Καμμένος εναντίον Βούτση: «Οι δηλώσεις του μας βρίσκουν απόλυτα αντίθετους»

Καμμένος εναντίον Βούτση: «Οι δηλώσεις του μας βρίσκουν απόλυτα αντίθετους»

Αντιδρούν ΝΔ και ΑΝΕΛ για τις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής περί θρησκείας

Την έντονη αντίθεση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής περί «ορθόδοξων λαών» εξέφρασε μέσω Twitter ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

«Οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής μας βρίσκουν απόλυτα αντίθετους όπως και την μεγάλη πλειοψηφία των Ορθόδοξων Ελλήνων», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας στην ανάρτησή του.

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Νίκου Βούτση στην ΕΡΤ, με τον πρόεδρο της Βουλής να υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι «δεν μπορεί αυτή η Ελλάδα να είναι η Ελλάδα του Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια και του Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών. Δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι λαοί. Είμαστε από τους πιο ομογενοποιημένους θρησκευτικά».

Τις δηλώσεις του Ν. Βούτση στηλίτευσε εξάλλου και η Νέα Δημοκρατία, που σε ανακοίνωσή της τόνισε:

«Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από τον κ. Βούτση. Σε ένα παραλήρημα ιδεοληψίας, αμφισβήτησε ακόμη και τη θρησκεία του Ελληνικού λαού, παρόλο που ρητά αναγνωρίζεται από το Σύνταγμά μας. Θα του συνιστούσαμε, αντί να διχάζει την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία, να ασχοληθεί με την κοινοβουλευτική λειτουργία την οποία έχει υποβαθμίσει δραματικά. Και βέβαια, με το κύρος του Κοινοβουλίου που δεν δίστασε να πλήξει για χάρη των αναρχικών του Ρουβίκωνα».

Στην ανακοίνωση της ΝΔ απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας: «Ευχαριστούμε τη ΝΔ που με τις ανακοινώσεις της, αλλά και τη συνολική αντιπολιτευτική στάση της υπενθυμίζει στον ελληνικό λαό τις βαθιές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα μας. Η αριστεία των κληρονόμων, ο παρωχημένος εθνικισμός του "Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια" και το δόγμα τάξη και ασφάλεια, βρίσκουν το ταίρι τους στον φονταμενταλισμό της αγοράς και τον καθημερινό κιτρινισμό. Συνεχίστε έτσι».