Έτοιμος να κοντράρει τη Φώφη για την ηγεσία της ΔΗΣΥ ο Γιώργος Καμίνης

Έτοιμος να κοντράρει τη Φώφη για την ηγεσία της ΔΗΣΥ ο Γιώργος Καμίνης

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα τον ερχόμενο Οκτώβριο

Ειλημμένη φαίνεται πως είναι η απόφαση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη να διεκδικήσει την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη διαδικασία εκλογής αρχηγού που θα γίνει με ανοιχτές διαδικασίες τον ερχόμενο Οκτώβριο, μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο κ. Καμίνης έχει ήδη επικοινωνήσει σχετικώς με ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

Συνεργάτες του κ. Καμίνη, σύμφωνα με το protothema.gr, επιβεβαιώνουν ότι ο δήμαρχος Αθηναίων ενδιαφέρεται για τη διεύρυνση του χώρου της κεντροαριστεράς και δεν διαψεύδουν ότι είναι έτοιμος να θέσει υποψηφιότητα για να διεκδικήσει την προεδρία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Επισημαίνουν όμως ότι η πιθανή υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΔΗΣΥ δεν επηρεάζει τα καθήκοντα του Γιώργου Καμίνη ως δημάρχου Αθηναίων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι προϋποθέσεις που θέτει ο κ. Καμίνης για να κατέλθει ως υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι να υπάρχει διαφάνεια, να ακολουθηθούν ανοιχτές διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου και να μην τεθούν ασφυκτικές προθεσμίες.