“Η Ελλάδα δεν είναι μία χώρα καταδικασμένη”

“Οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν επενδύσει 15 δισ. ευρώ σε δραστηριότητες στα Βαλκάνια και απασχολούν 200.000 εργαζόμενους", σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κ. Χατζηδάκης, σε χαιρετισμό του στην ημερίδα που διοργάνωσαν σήμερα το υπουργείο και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΒRD).

O υπουργός ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες θα έρθει στη χώρα μας κλιμάκιο της Τράπεζας για να συζητηθούν οι περαιτέρω δυνατότητες συνεργασίας με την ελληνική επιχειρηματικότητα για περαιτέρω ανάπτυξη στα Βαλκάνια.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, "η Ελλάδα δεν είναι μία χώρα καταδικασμένη και η αποτυχία δεν είναι επιλογή μας" και αναφέρθηκε στη σημασία της προώθησης μιας σειράς μεταρρυθμίσεων με στοχοδιαγράμματα και χρονοδιαγράμματα "καθώς το έλλειμμα στην εφαρμογή είναι το πρόβλημά μας".

Ο υπουργός σημείωσε τη σημασία μιας πλατιάς συμμαχίας συστράτευσης όλων των παραγωγικών δυνάμεων και της υγιούς επιχειρηματικότητας για την αναδιάρθρωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, ώστε να αποκτήσει εξωστρεφή διάρθρωση και παράλληλα να ξεπεράσει τα προβλήματα ρευστότητας.