“Παράνομα τα γραφεία ευρέσεως εργασίας της Χρυσής Αυγής”

Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη και μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής όταν ο πρώτος τους αποκάλεσε φασιστική οργάνωση. Συγκεκριμένα ο κ. Παφίλης κατέθεσε ερώτηση για την λειτουργία γραφείων ευρέσεως εργασίας από τη Χρυσή Αυγή τονίζοντας ότι “Η φασιστική οργάνωση έχει δημιουργήσει παραμάγαζα, δουλεμπορικά γραφεία για να εκμεταλλευτεί το τραγικό πρόβλημα της ανεργίας”.

Ο λόγος του κ. Παφίλη προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που σηκώθηκαν από τα έδρανα τους φωνάζοντας, ενώ τη λύση έδωσε ο προεδρεύων της διαδικασίας Χρήστος Μαρκογιαννάκης τονίζοντας ότι 'είτε μας αρέσει είτε όχι η Χρυσή Αυγή είναι στη Βουλή και εκπροσωπεί μέρος του ελληνικού λαού”.

"Παράνομα τα γραφεία ευρέως εργασίας της Χρυσής Αυγής"

Επί της ουσίας της ερώτησης για τα γραφεία ευρέσεως εργασίας της Χρυσής Αυγής σε Χαλκίδα, Θήβα και Λιβαδειά ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι λειτουργούν παράνομα. “Τα γραφεία πρέπει να αναγγελθούν στις υπηρεσίας μας αν θέλουν να λειτουργούν νόμιμα. Αν δεν το κάνουν τότε θα λειτουργούν παράνομα και θα κάνουμε ενέργειες για να κλείσουν. Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας έκανε ελέγχους και βρήκε τα γραφεία κλειστά. Θα ξαναπάμε όσες φορές χρειαστεί” σημείωσε και πρόσθεσε ότι έχουν ενημερωθεί οι αστυνομικές αρχές για να κάνουν έλεγχο.