Πού διαφωνεί η ΔΗΜΑΡ

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, που στηρίζουν την κυβέρνηση, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μετέβη στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, όπου συγκάλεσε σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες και ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ και τους ενημέρωσε για τη συμφωνία σε βασικούς άξονες, με τους αρχηγούς για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ και συζήτησαν για τις επόμενες κινήσεις.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατέστησε σαφές στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πως δεν θα πρέπει να ψηφιστούν τα μέτρα από τη Βουλή αν δεν έχουν εξασφαλιστεί δεσμεύσεις για την καταβολή της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. Γι αυτό, κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρότεινε -και έγινε αποδεκτό- ο Α. Σαμαράς να έρθει άμεσα σε επαφή με Ευρωπαίους εταίρους ώστε να ολοκληρωθεί συνολικά η διαπραγμάτευση.

Σχετικά με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη, ο κ. Κουβέλης διατύπωσε επιφυλάξεις για τον τρόπο και τον χρόνο στον οποίο θα εφαρμοστεί, ενώ για τις περικοπές στα δώρα επέμεινε να μην καταργηθούν, αλλά να γίνουν κλιμακωτά περικοπές και να εξισορροπηθούν και να μην καταργηθούν τα εποχικά επιδόματα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κουβέλης επέμεινε στην υιοθέτηση της πρότασης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη ώστε οι αποχωρήσεις των 15.000 εργαζομένων στο Δημόσιο να γίνουν, είτε με αγορά πλασματικού εργάσιμου χρόνου, είτε με καθεστώς συνταξιοδοτικής ωρίμανσης.