Μεϊμαράκης: Δέχομαι μαφιόζικη, εκβιαστική και αλήτικη επίθεση

Θύμα “μαφιόζικης, εκβιαστικής και αλήτικης επίθεσης” διατείνεται ότι έπεσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας "Real News", που τον εμπλέκει στη λίστα με τους 32 πολιτικούς, οι οποίοι φέρονται να απέκτησαν παράνομα πλούτη.

"Λάθος πρόσωπο χτύπησε, όποιος το χτύπησε, για πιθανή αποσταθεροποίηση της χώρας. Μπαίνω στην αρένα για κάποιον, που με κατηγορεί με αστήρικτες και γελοίες καταγγελίες", δήλωσε ο Β. Μεϊμαράκης, σε συνάντηση, που είχε με δημοσιογράφους, οι οποίοι καλύπτουν το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προσφύγει μελλοντικά στη Δικαιοσύνη, προς το παρόν όμως, όπως εξήγησε, αποζητά τη δικαίωσή του "στην αρένα, στο πλήθος των συγκεντρωμένων στην Πλατεία, εκεί οπού με έδωσε βορά το δημοσίευμα. Η κοινωνία θα καταλάβει ότι είμαι αθώος μόνο εάν ένα όργανο κύρους, όπως το ΣΔΟΕ, με έχει βγάλει ότι είμαι αθώος", είπε ακόμα ο πρόεδρος της Βουλής, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

"Με βγάζουν σε όλα τα κανάλια στο εξωτερικό. Ό,τι κάναμε τόσο καιρό για την ανόρθωση του κύρους της χώρας, εξανεμίστηκε. Μιλάνε για μεγάλη διαφθορά στην Ελλάδα με αναμεμειγμένο τον Πρόεδρο της Βουλής", διαμαρτυρήθηκε ο κ. Μεϊμαράκης και συνέχισε: "Οι λογαριασμοί μου έχουν ελεγχθεί από το ΣΔΟΕ επί ΠΑΣΟΚ κατά το παρελθόν, με αφορμή την υπόθεση των υποβρυχίων - και θα ξαναγίνουν φύλο και φτερό".

Σε ό,τι αφορά την παραμονή του στη θέση του Προέδρου της Βουλής, διέψευσε τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να παραιτείται, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως "η λέξη παραίτηση δεν υπάρχει σε μένα" και αντιπροτείνοντας παντού την υποκατάστασή του από τους αντιπροέδρους της Βουλής, μέχρι τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του ΣΔΟΕ.

"Ο Πρόεδρος της Βουλής οφείλει να διαχειριστεί ένα τέτοιο ζήτημα και να το απομπλέξει απ' την κοινοβουλευτική διαδικασία. Είπα στις συναντήσεις μου με τις γραμματείες των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων: Όποιος θέλει, ας κάνει πρόταση μομφής. Είναι ελεύθεροι οι βουλευτές να ζητήσουν Εξεταστική Επιτροπή. Εγώ θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να φανεί η αλήθεια. Η αλήθεια είναι ανίκητη, αλλά θέλει το χρόνο της."

Τέλος, δήλωσε ικανοποιημένος από τη στάση του Μαξίμου λέγοντας: "Ως Πρόεδρος της Βουλής, έχω τη στήριξη των αρχηγών. Είμαι ικανοποιημένος από τη στάση του Μαξίμου. Δεν χρειάζεται ανακοίνωση απ' την κυβέρνηση - δεν τη θέλω. Οφείλω να μη δημιουργήσω κλίμα αποσταθεροποίησης. Καταλαβαίνω πως υπάρχουν επιφυλάξεις για μένα, όπως θα είχα και εγώ για κάποιον άλλο, αλλά συμφωνούμε να πάει η έρευνα σε βάθος και για όλους, με προτεραιότητα βεβαίως στα πολιτικά πρόσωπα."