Γαβρόγλου: Παρελθόν το σημερινό καθεστώς των πανελλαδικών

Γαβρόγλου: Παρελθόν το σημερινό καθεστώς των πανελλαδικών

«Προκαλούν θλίψη οι ανακοινώσεις ορισμένων κομμάτων»

«Το σημερινό καθεστώς των πανελλαδικών εξετάσεων θα είναι σύντομα παρελθόν», τονίζει ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή». Μάλιστα, προαναγγέλλει ότι σύντομα θα κατατεθεί πρόταση από πλευράς του υπουργείου, βάσει της οποίας, «από τη δομή του λυκείου και την ενίσχυση του εθνικού απολυτηρίου θα μπορούν οι μαθητές να έχουν πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

Στόχος είναι η σχετική νομοθέτηση για την αρχιτεκτονική του νέου Λυκείου να γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο, ώστε οι μαθητές της Α' Λυκείου φέτος να γνωρίζουν πώς θα μπουν στα πανεπιστήμια σε τρία χρόνια. «Το ΠΑΣΟΚ επιμένει να συνεχίσει το καθεστώς που έχει ακυρώσει τις τελευταίες δυο τάξεις του Λυκείου και έχει μία εμμονή με την επαναφορά ενός νομικού καθεστώτος που απορύθμισε τα πάντα στην εκπαίδευση», διεμήνυσε, τονίζοντας ότι «αναφέρεται και στο θέμα των εισαγωγικών εξετάσεων σπεκουλάροντας με ασύστολο τρόπο».

Στο μεταξύ, γράφει η εφημερίδα, ο κ. Γαβρόγλου τονίζει ότι «προκαλούν θλίψη οι ανακοινώσεις ορισμένων κομμάτων, αλλά και του κ. Μητσοτάκη, που επαναλαμβάνουν με τόσο μονότονο και χωρίς κανένα επιχείρημα, την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».