Στη Βουλή η τροπολογία Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους – Τι προβλέπει

Στη Βουλή η τροπολογία Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους – Τι προβλέπει

Θα εισαχθεί αύριο Τρίτη στην ολομέλεια προς ψήφιση

Κατατέθηκε στη Βουλή σήμερα το βράδυ η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για τις μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων, με ειδική μέριμνα για τους συμβασιούχους - παρατασιούχους στον τομέα αυτό.

Η τροπολογία συμπεριλήφθηκε στο αθλητικό νομοσχέδιο και θα εισαχθεί αύριο Τρίτη στην ολομέλεια προς ψήφιση. Προβλέπει, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αυξημένη μοριοδότηση για συμμετοχή των συμβασιούχων αυτών στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τουλάχιστον 2.500 μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα και συγκεκριμένα η εμπειρία βαθμολογείται με 17 μονάδες ανά μήνα για συνολική εμπειρία έως 24 μήνες. Επίσης, αυξάνονται κατά 5 έτη (από 45 σε 50) τα ανώτατα όρια ηλικίας για διορισμό μέσω ΑΣΕΠ.

Μέχρι την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων διοριστέων, οι δήμοι επικαλούμενοι λόγους δημόσιας υγείας ή εάν συστήσουν νέες οργανικές θέσεις, μπορούν να συνάψουν νέες συμβάσεις με τους εργαζόμενους αυτούς, για τους επόμενους μήνες και όχι πέρα από τις 31 Μαρτίου 2018.

Επιπλέον, η τροπολογία παρέχει τη δυνατότητα στους δήμους να επικαιροποιήσουν έως τις 31 Ιουλίου τα οργανογράμματά τους ώστε να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις στην καθαριότητα με βάση τις πραγματικές ανάγκες τους.

Μιλώντας στην εκπομπή Focus της ΕΡΤ, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως οι θέσεις θα πρέπει να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό και πως υπάρχει η ανάγκη διενέργειας διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Ο αριθμός θα προκύψει με βάση τα αιτήματα των δήμων, ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης, και υπογράμμισε πως θα υπάρξει λελογισμένη μοριοδότηση των συμβασιούχων, ενώ το όριο ηλικίας θα είναι τα 50 έτη.

Είμαστε πολιτικά αντίθετοι με την εκχώρηση του τομέα της καθαριότητας των δήμων σε ιδιώτες, ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης.

Τσίπρας καλεί ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Μαξίμου

Εν τω μεταξύ, πρόσκληση στους εκπροσώπους της ΠΟΕ - ΟΤΑ απέστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για συνάντηση αύριο Τρίτη, στις 10 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού η πρόσκληση απευθύνεται "προκειμένου να βρεθεί λύση όσον αφορά τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας και να αποφευχθούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, λόγω της παρατεταμένης μη αποκομιδής απορριμμάτων και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες μέρες".

Παρακαλούμε περιμένετε ...