Στο πλευρό το “γέροντα παστίτσιου” ο ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει το θέμα με τη σύλληψη νεαρού για τον "γέροντα πατσίτσιο". Στο πλευρό του 27χρονου που διατηρούσε το blog του "γέροντα παστίτσιου" στάθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με σχετική ανακοίνωση του.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, η σύλληψη του 27χρονου με την κατηγορία της βλασφημίας "αποτελεί κορυφαία πράξη παραβίασης της ελευθερίας της έκφρασης και μάλιστα από τα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας, που κανονικά θα έπρεπε να την προφυλάσσουν ως κόρη οφθαλμού".

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως: "Είναι απαράδεκτο στην Ελλάδα του 2012 να συλλαμβάνεται πολίτης εξαιτίας σατιρικού σχολιασμού σε προσωπική σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που συμβαίνει μόνο σε θεοκρατικά καθεστώτα τύπου Ιράν. Η τρόικα εσωτερικού δεν ισοπεδώνει μόνο τα κοινωνικά δικαιώματα, αλλά και τις δημοκρατικές ελευθερίες. Και είναι πραγματικά λυπηρό ότι αυτό γίνεται επί υπουργίας του Αντώνη Ρουπακιώτη. Όπως, ακριβώς, δεν μπορεί κανείς να απαγορεύσει την ταινία για τον Μωάμεθ, έτσι δεν μπορεί να διώξει τη σελίδα για τον «Όσιο Παστίτσιο»".