Δημοσκόπηση: Πώς κρίνουν οι πολίτες τα μέτρα και τα αντίμετρα

Δημοσκόπηση: Πώς κρίνουν οι πολίτες τα μέτρα και τα αντίμετρα

Προβάδισμα 16 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου δίνει η έρευνα του ΠΑΜΑΚ

Προβάδισμα 16 ποσοστιαίων μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 32,5%, έναντι 16,5% του ΣΥΡΙΖΑ (με τη διαφορά ανάμεσά τους να μειώνεται κατά 1,5% συγκριτικά με προηγούμενη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις 6-8 Απριλίου), και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ με 7,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,5%, η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 2%, το Ποτάμι και η Πλεύση Ελευθερίας με 1,5% και η Λαϊκή Ενότητα και η Ελληνική Λύση με 1%. Άλλο κόμμα επιλέγει ένα 4,5% των ερωτηθέντων, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 14,5%, το Άκυρο/Λευκό στο 6,5% και η αποχή στο 18%.

Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 69%, έναντι 12,5% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία της χώρας προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 30%, έναντι 19% του Αλέξη Τσίπρα.

Όσον αφορά στα νέα μέτρα, το 78% των ερωτηθέντων εκτιμούν πως αυτά αποτελούν ένα νέο, τέταρτο μνημόνιο, ενώ μόνο ένα 12% θεωρεί πως μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Επιπλέον, το 82% των πολιτών πιστεύει πως τα νέα μέτρα θα τους επηρεάσουν πολύ ή αρκετά, ενώ «λίγο» ή «καθόλου» θεωρούν πως θα επηρεαστούν το 15%.

Για τα θετικά αντίμετρα, το 79,5% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι αυτά είναι μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, ενώ μόνο το 10% κρίνουν ότι δημιουργούν αισιοδοξία για το μέλλον. Επιπλέον, το 67% των πολιτών πιστεύουν πως τα αντίμετρα δεν θα τους ωφελήσουν καθόλου, με το 16,5% να πιστεύει ότι θα τους ωφελήσουν λίγο, το 5,5% αρκετά και μόνο το 2% πολύ.