Κικίλιας: Αν δεν είχαν ρίξει τον Σαμαρά θα είχε δοθεί λύση για το χρέος

Κικίλιας: Αν δεν είχαν ρίξει τον Σαμαρά θα είχε δοθεί λύση για το χρέος

Η ΝΔ θα διεκδικήσει ένα άλλο μείγμα πολιτικής, με μείωση φορολογίας και κρατικών δαπανών, τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος

Για αντιφατικές δηλώσεις κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας πως «ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε εμφατικά ότι αν δεν πάρουν κάτι για το χρέος δεν θα εφαρμόσουν τα μέτρα, το 4ο μνημόνιο» ενώ «ο πρωθυπουργός διαψεύδοντας τον Δ. Τζανακόπουλο είπε ότι μπορεί και να δεχθούμε την πρόταση Σόιμπλε και βλέπουμε, ενώ κύκλοι του Μαξίμου διέψευδαν τον πρωθυπουργό».

«Τι συμβαίνει σε αυτήν την κυβέρνηση;», διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος της ΝΔ μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ήρθε στην εξουσία για να δώσει παροχές 12 δισ. ευρώ και πήρε 14,2 δισ. μέτρα, έφερε 3ο και 4ο μνημόνιο με περικοπές και τελικά κατάφερε να βάλει το πρόβλημα του χρέους μέσα στις γερμανικές εκλογές».

Ο κ. Κικίλιας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επεσήμανε πως «δεν θα πρέπει η αναξιοπιστία της κυβέρνησης να δώσει το δικαίωμα στους εταίρους μας που έχουν δεσμευθεί για λύση στο χρέος από το 2012, να μην το κάνουν. Αν οι κκ Τσίπρας και Καμμένος δεν είχαν ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά θα είχε δοθεί τότε λύση για το χρέος», είπε συμπληρώνοντας πως για τη ΝΔ το χρέος είναι εθνικό θέμα, αλλά από ότι φαίνεται δεν μπορεί να το πάρει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια «έχουν τις ευθύνες τους και οι δανειστές, που από το 2012 δεν μας δίνουν τη ρύθμιση για το χρέος, για την οποία έχει παλέψει πολύ ο λαός» ενώ όπως είπε «τελικά παρά τα όσα έλεγε ο Α. Τσίπρας περί γραβάτας κλπ, όχι μόνο δεν πήραμε τίποτα, αλλά βρισκόμαστε δεσμευμένοι, καθώς το χρέος είναι συνδεδεμένο με τα πλεονάσματα. Δεν μπορεί η χώρα να αντέξει εσαεί υψηλά πλεονάσματα».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ επανέλαβε τη θέση της ΝΔ πως θα διεκδικήσει ένα άλλο μείγμα πολιτικής (μείωση φορολογίας και κρατικών δαπανών) ενώ έκανε λόγο και για πλεονάσματα της τάξης του 2%.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανέφερε πως είναι αξιόπιστος και έχει δικαίωμα από την στιγμή που πιστεύει ένα εμπροσθοβαρές σχέδιο μεταρρυθμίσεων, επενδύσεων και στοχευμένων παρεμβάσεων στο δημόσιο, να το κυνηγήσει. «Εμείς δεν πρόκειται να εφαρμόσουμε αυτό το μείγμα πολιτικής της υπερφορολόγησης και θα διεκδικήσουμε δυναμικά άλλους στόχους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αξιόπιστος, μπορεί να φτάσει την ελληνική οικονομία σε πολύ καλύτερα επίπεδα με νέες θέσεις εργασίας, μειώνοντας την φορολογία και τις δαπάνες, προσελκύοντας επενδύσεις και με ένα εμπροσθοβαρές σχέδιο μεταρρυθμίσεων δικής μας ιδιοκτησίας», είπε ο κ. Κικίλιας επισημαίνοντας πως ο χρόνος της ανάληψης της διακυβέρνησης παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο ποια θα είναι τα πραγματικά στοιχεία και τι θα κάνει η ΝΔ. Όπως είπε μάλιστα τα δύο βασικά είναι η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για άλλο μείγμα πολιτικής με αιχμή του δόρατος την μείωση της φορολογίας και την διεκδίκηση άλλων στόχων.

«Η ΝΔ είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη (για εκλογές), καθώς ακουμπά οριζόντια όλη την ελληνική κοινωνία. Είναι εμφανή τα ανοίγματα που κάνει ο Κυρ. Μητσοτάκης στην κοινωνία και άρα αιφνιδιασμός δεν μπορεί να υπάρξει. Είμαστε εδώ για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε, έχουμε δεσμευτεί για αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει λογαριασμό μόνο στον ελληνικό λαό», τόνισε ο κ. Κικίλιας, κάνοντας λόγο για μη ισονομία από την πλευρά της κυβέρνησης. «Σε έναν επιχειρηματία χαρίστηκαν κάποια πρόστιμα, μετά, έναντι πινακίου φακής, πήρε ένα ενεχυριασμένο ποσοστό μετοχών ενός μέσου που έχει απλήρωτους εργαζόμενους. Αυτό δείχνει μια κατάσταση μη ισονομίας και ισοπολιτείας. Πρέπει το κράτος με κανόνες και εντιμότητα να συμπεριφέρεται το ίδιο προς όλους. Το κάνουν μέσα σε δύο χρόνια ξεδιάντροπα και με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Είναι δέσμευση του Κ. Μητσοτάκη ότι θα υπάρχει προς όλους τους επιχειρηματίες εντιμότητα και καθαρότητα και δεν θα χρειάζεται κάποιος να πάρει έναν ραδιοτηλεοπτικό σταθμό για να εξασφαλίζει τα συμφέροντά του.

Δεν ποινικοποιούμε το κέρδος, απλά πρέπει οι επιχειρηματίες να πληρώνουν ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές και εμείς να στήνουμε ένα δίχτυ ασφάλειας προς τους αδύναμους, για την υγεία, την παιδεία κλπ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.