Τσίπρας: Οι επενδύσεις στην Ελλάδα δεν είναι πλέον υψηλού ρίσκου

Τσίπρας: Οι επενδύσεις στην Ελλάδα δεν είναι πλέον υψηλού ρίσκου

«Μετά τις 15 Ιουνίου θα βλέπουμε επαναλαμβανόμενες καλές ειδήσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα», διαμηνύει ο πρωθυπουργός

Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές αποτελεί στρατηγικό στόχο της κυβέρνησης, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Πιστεύω ότι ο στόχος να μπορέσει η χώρα με το πέρας του τρίτου προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 να έχει δυνατότητα να δανείζεται από τις αγορές με σταθερά επιτόκια, είναι στρατηγικός στόχος και κάτι τέτοιο είναι κοντά», εκτίμησε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Αυτός ο στόχος», πρόσθεσε, «μπορεί να επιτευχθεί είτε πάρουμε μια λύση για το χρέος σαν αυτή που μας παρουσίασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, και αρνηθήκαμε, όχι τόσο αισιόδοξη που να αντιστοιχεί στις θυσίες του ελληνικού λαού, πόσο δε μάλλον με μια ακόμα καλύτερη που παλεύουμε και διαπραγματευόμαστε αυτές τις μέρες».

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως οι επενδύσεις στην Ελλάδα δεν είναι πλέον υψηλού ρίσκου και τόνισε πως παρά τις περιπέτειες που πέρασε, η χώρα μας «κρατήθηκε στον πυρήνα της ευρωζώνης, είναι μια χώρα που δεν έχει ελλείμματα, έχει εξυγιάνει τα οικονομικά της και δημιουργεί προϋποθέσεις για ένα πολύ καλό comeback».

Ο πρωθυπουργός μάλιστα αναφέρθηκε και σε δημοσκόπηση του γερμανικού Τύπου, η οποία καταγράφει στροφή στην κοινή γνώμη της Γερμανίας, όπου οι Έλληνες δεν αποτελούν πλέον τους «τεμπέληδες» που τους πληρώνουν.

«Μετά τις 15 Ιουνίου θα είμαστε εδώ και θα βλέπουμε επαναλαμβανόμενες καλές ειδήσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.