Σε επιφυλακή το υπουργείο Ναυτιλίας: 200 πλοία ελληνικών συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας

Σε επιφυλακή το υπουργείο Ναυτιλίας: 200 πλοία ελληνικών συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας

Μέχρι τώρα η κίνησή τους μέσω των Στενών του Ορμούζ παραμένει, σε μεγάλο βαθμό, ανεπηρέαστη

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας, υπό τον φόβο περαιτέρω κλιμάκωσης της έντασης στην Ερυθρά Θάλασσα και ενδεχόμενου κλεισίματος των στρατηγικής σημασίας Στενών του Ορμούζ.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην ευρύτερη περιοχή του Περσικού Κόλπου και του Κόλπου του Ομάν βρίσκονται αυτή τη στιγμή περίπου 200 πλοία ελληνικών συμφερόντων, με την Ελλάδα να διατηρεί έντονη παρουσία στις θαλάσσιες εμπορικές διαδρομές της περιοχής.

Παρά την αυξημένη ανησυχία, στελέχη της ναυτιλιακής βιομηχανίας επισημαίνουν ότι η κίνηση των πλοίων μέσω των Στενών του Ορμούζ παραμένει, σε μεγάλο βαθμό, ανεπηρέαστη, καθώς τα εν ισχύ συμβόλαια δεσμεύουν τις εταιρείες για την τήρηση των συμφωνημένων όρων μεταφοράς.