“Ερχόμαστε για να ξεβρωμίσει ο τόπος”

Μεγάλη ένταση επικράτησε στη Βουλή από τις αντιπαραθέσεις για την πολιτική βία, με τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, να επιτίθεται εναντίον όλων των κομμάτων, με την δήλωση ότι “ερχόμαστε για να ξεβρωμίσει ο τόπος”. Αναφερόμενος στον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή, και απευθυνόμενος προς τον εκπρόσωπο της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, υποστήριξε πως “ο εθνάρχης που πιστεύετε κατέλυσε το Σύνταγμα: Ορκίστηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Γκιζίκη και επανέφερε το Σύνταγμα της δεκαετίας του '50 κουτσουρεμένο”.

Προκληθείς από τον Άδωνι Γεωργιάδη, να τοποθετηθεί για περσινό άρθρο του Ηλία Κασιδιάρη που εκφραζόταν κολακευτικά για τον Αδόλφο Χίτλερ, ο κος Παππάς απάντησε: “Το Τρίτο Ράιχ σας μάρανε; Εδώ εσείς, με τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών (σ.σ. για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο) μας καθιστάτε μέρος ενός προβλήματος που οδηγεί στον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το πάτε πολύ πίσω και σας συμφέρει πάρα πολύ…”.

Ο κος Παππάς, στο σχολιασμό του, διαπίστωσε στις τοποθετήσεις της ΝΔ “χωροφυλακίστικη νοοτροπία” - και σε διαμαρτυρία του (προερχόμενου από την Χωροφυλακή) εισηγητή της ΝΔ, Δ. Κυριαζίδη, απάντησε λέγοντας πως “το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, πρέπει να ορίσει έναν δείκτη IQ για να συνεννοηθούμε όλοι”. “Τον όρκο μου εγώ τον υπηρέτησα ευόρκως 35 χρόνια. Δεν έχω προδώσει κάτι, δεν είμαι ψεύτης και λασπολόγος” απάντησε ο κος Κυριαζίδης.

 “Στη Δράμα ο νομός μας έχει αγωνιστεί κατά του ναζισμού και του φασισμού - και πρέπει στο Κοινοβούλιο να υπάρξουν πρωτοβουλίες, όπως η αποχώρηση των βουλευτών, όταν οι συγκεκριμένοι κύριοι ανεβαίνουν στην έδρα. Η αποκαθήλωση της λειτουργίας τους, πρέπει να γίνει απ' όλους μας...” υποστήριξε ο εισηγητής της ΝΔ.